Ново проучване анализира как различните видове алкохол причиняват различни емоционални

...
Ново проучване анализира как различните видове алкохол причиняват различни емоционални
Коментари Харесай

Как алкохолът влияе на настроението

Ново изследване проучва по какъв начин другите типове алкохол предизвикват разнообразни прочувствени реакции както при мъжете, по този начин и при дамите.

Проучването на BMJ Open изследва съвсем 30 000 души от 21 страни по света.

Всеки респондент пие вино, спиртни питиета и бира в разнородни случаи и отбелязва по какъв начин другите типове алкохол засягат настроението и страстите му.

Червеното вино и бирата ни вършат по-спокойни

 Снимка 361033

Анкетираните оповестяват за възприятие на мира ( 52,8% ), когато пият алено вино, като половината от всички респонденти настояват, че се усещат спокойни и когато пият бира.

Но аленото винo ще ни накара да се почувстваме летаргични
Червеното вино е най-вероятният вид алкохол, който прави човек изтощен или латентен, като 60% от изследваните оповестяват за унесеност след няколко чаши.

 Снимка 361036

Твърдият алкохол ни дава сила и убеденост
Повече от половината от респондентите във всички страни свързват твърдия алкохол с страсти на сила и убеденост, като младежите са най-податливи след няколко шота.

Спиртните питиета ни карат да се усещаме и секси
Повече от 40% от изследваните се усещат секси, откакто пият високоалкохолни питиета. Различията в страстите варират в другите страни, като най-голяма е асоциацията с чувството за активност и сексапилност в Колумбия и Бразилия.

 Снимка 361035

Но и повече експанзия, безпокойствие, сълзи и неучтивост
Една трета от хората настояват, че пиенето на спиртни питиета ги кара да се усещат ядосани или податливи на нападателни пориви. Докато дамите са склонни да изпитват по-силни прочувствени реакции към другите типове алкохол, мъжете са настроени по-агресивно след пиянство на алкохол, изключително в случай че е в по-големи количества.

Изследването демонстрира връзката сред настроението и напитките, само че не изяснява повода за тези прочувствени промени, написа Science Alert.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР