Ново предложение на финансовото министерство – данъчно облекчение при ремонт

...
Ново предложение на финансовото министерство – данъчно облекчение при ремонт
Коментари Харесай

Ново предложение: Данъчно облекчение за ремонт у дома

Ново предложение на финансовото министерство – данъчно облекчение при ремонт вкъщи. Идеята е когато човек вика майстори вкъщи да може да употребява данъчно облекчение до 200 лева За задачата обаче ще му трябват и документи, като касов бон и фактура, да вземем за пример. И още – парцелът би трябвало да е личен, а не чартърен.

Филип Гуцов избира плочки за банята. Пресмята, че обновяването ще му коства най-малко 2000 лв. и споделя, че данъчното облекчение и издаването на документи за ремонта не е водещо при избора на реализатор.

„ За мен е значимо майсторът да работи качествено – да, избирам да ми издаде документ, само че може да има компания, която да не ми свърши работа или да ме бави два месеца. Тогава какъв е смисълът от този документ в случай, че работата не е свършена “, споделя Гуцов.

Все отново за ремонта е избрал компания, която му е препочъна и която ще му издаде документ. Признава, че самичък не би се занимавал с подаването на документи, с цел да употребява облекчението.

Бизнесът, който работи съгласно разпоредбите и издава нужните документи, като тази компания, е песимистичен, че новата концепция ще усили конкуренцията и майсторите, които в този момент ремонтират единствено против пари на ръка ще изчезнат.

„ На пазара постоянно едни хора ще желаят да дадат по-малко пари – други ще дадат повече “, споделя Христо Вутов.

Колкото до това ще има ли прилив на клиенти, които търсят услуги против касов бон и фактура поради данъчното облекчение, шефа на компанията е черноглед. „ Сега ни търсят много клиенти, дори не можем да отговорим на техните упования като време и като периоди и като количество “, добавя той.

Данъчното облекчение няма да може да се употребява в случай че парцелът е и в активите на компания и служи и за офис. Идеята към момента е на стадий публично разискване.

Очаква се новото облекчение да влезе в действие от следващата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР