Ново мнозинство няма. Ако говорим за съставите на постоянните комисии

...
Ново мнозинство няма. Ако говорим за съставите на постоянните комисии
Коментари Харесай

Контрера: На кмета Терзиев ще му бъде изключително трудно да управлява в ситуация, в която няма диалог

Ново болшинство няма. Ако приказваме за съставите на непрекъснатите комисии в СОС  - те отразяват резултата от консултациите, извършени на 8 февруари. Моят отчет с предложения за състав на комисиите, съставлява една форма на баланс, която разрешава на една огромна част от общинските съветници директно да вземат участие в работата на Общинския съвет. И нищо повече. Това заяви общинският консултант от Карлос Контрера в предаването „ Офанзива ” по Нова нюз.

" Писъците, които се носят от Политическа партия, се дължат на това, че те желаеха да вземат петте основни комисии и да изолират една част от групите и от общинските съветници – евентуално с концепцията да си вършат някаква „ сглобка ”. На този стадий за това, като виждам средата на Общинския съвет – няма почва. Защото със своето държание, до момента в който течаха диалозите за ръководител, а по-късно и за комисии, те се докараха до такава степен, че изпаднаха в изолираност. На кмета ще му бъде извънредно мъчно да ръководи в обстановка, в която няма разговор. А той беше взривен главно поради „ заслугите ” на ръководителя на тяхната група господин Бонев ”, изясни той.

По думите му още от първия ден на работата на СОС той е бил безапелационен, че няма " искания за председателско място на някоя комисия, тъй като, когато си самичък - не е редно да се нагърбваш с тази задача ". " Това дали аз съм ръководител или не, няма никакво значение. Между другото и " Синя София " си направиха отказ от председателските места. И в действителност това беше един от причините, че помогнахме отново на диалозите, тъй като нямахме искания ", безапелационен е Контрера. 

Общинският консултант от разяснява и въпроса има ли разединение в групата на ПП-ДБ-СС в СОС. " Със сигурност при тях има вътрешни несъгласия. И то тежки. Според мен това отново се дължи на настояването на господин Бонев да се кара по силовашкия метод. Видяхме какви са резултатите от това. Тяхната група изпадна в изолираност. Аз не мисля, че те трябваше и на първото съвещание да си вършат всички от тези отводи. В последна сметка като посланичество в състава на комисиите те имат най-вече съветници ", акцентира той. 

И изясни, че броят на членовете в комисиите е повишен, само че " и без повишението им  съотношението било същото ". " Тоест, по никакъв метод ПП-ДБ-СС не са ощетени. Второ, за увеличението на бройките в избрани комисии - това беше реализирано с консенсус на диалозите. Аз не съм го предложил. За Комисията по превоз си мисля, че " Спаси София " го предложиха. И в този момент се оказа, че отново аз съм неприятният ", уточни съветникът от. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР