Ново изследване показва, че антиоксиданти, като витамините С и Е,

...
Ново изследване показва, че антиоксиданти, като витамините С и Е,
Коментари Харесай

Оказва се, че витамин С е опасен?

Ново проучване демонстрира, че антиоксиданти, като витамините С и Е, задействат механизъм, който подтиква растежа на нови кръвоносни съдове в раковите тумори. Изследователите споделят, че техните открития акцентират евентуалния риск от приема на антиоксидантни добавки, когато не са нужни.

За да порастват и да метастазират, раковите тумори се нуждаят от непрекъснат приток на кръв, богата на О2 и хранителни субстанции. Това изисква образуването на нови кръвоносни съдове от съществуващи, развой, прочут като ангиогенеза. Когато тъканите нямат О2 (хипоксия), раковите кафези в засегнатата област изпращат химически сигнали, подтиквайки ендотелните кафези, които покриват кръвоносните съдове, да образуват нови съдове.

Ново изследване от Шведския институт Каролинска изследва механизмите на ангиогенезата и откри, че антиоксидантите играят непредвидена роля в растежа и разпространяването на тумори.

Като цяло антиоксидантите отстраняват свободните кислородни радикали от клетките на тялото и понижават вредите, породени от оксидативния стрес. Известно е, че оксидативният стрес поврежда ДНК и контролира развиването на разнообразни типове рак, в това число...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР