Новият закон на Унгария за , който управляващата партия Фидес

...
Новият закон на Унгария за , който управляващата партия Фидес
Коментари Харесай

Брюксел предупреди Унгария, че законът ѝ за суверенитета нарушава правото на ЕС

Новият закон на Унгария за, който ръководещата партия " Фидес " твърди, че е нужен за отбрана против външна политическа интервенция, нарушава правото на Европейския съюз. Това е позицията на Европейската комисия, оповестява " Ройтерс ".

Комисията показва, че е изпратила публично уведомление до Унгария , че ще стартира процедура за нарушаване във връзка със закона, признат през декември. Според Европейска комисия той нарушава демократичните полезности и главните права на Съюза.

Унгарското законодателство нарушава законите на Европейски Съюз за демокрацията и равните права на жителите на Европейски Съюз, закона за отбрана на данните и няколко правила, използвани към вътрешния пазар, отбелязва Комисията.
 Съединени американски щати се тормозиха от
Съединени американски щати се тормозиха от " драконовския " закон за отбрана на суверенитета на Унгария

Вашингтон смята, че законодателството ще се употребява за следствия без правосъден надзор

" Създаването на нов орган с необятни пълномощия и непоколебим режим на наблюдаване, използване и санкциониране рискува да навреди съществено и на демокрацията ", съобщи представител на Комисията.

Законодателството бе признато, откакто министър председателят националист Виктор Орбан, който с Европейския съюз по отношение на демократичните права в Унгария, ускори акцията на своята партия преди изборите за Европейски парламент през юни.

Съгласно закона ще бъде основан обособен орган за изследване и наблюдаване на рисковете от политическа интервенция . Той ще санкционира с до три години затвор неразрешено задгранично финансиране на партии или организации, кандидатстващи за избори.

Унгария разполага с два месеца, с цел да отговори на формалното уведомително писмо. В случай че не отговори на недоволствата, посочени в писмото, Комисията може да реши да изпрати стимулирано мнение - публично искане за съблюдаване на правото на Европейски Съюз - като последваща стъпка в процедурата.

" Фидес " пази суверенитета на Унгария със закон

Партията е против непозволена политическа интервенция от непознати лица или групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР