Новият Wi-Fi стандарт получава и ново лого! Емил Василев преди

...
Новият Wi-Fi стандарт получава и ново лого! Емил Василев преди
Коментари Харесай

Стандартът Wi-Fi 7 е финализиран – Wi-Fi Alliance започва да сертифицира рутери и други устройства

Новият Wi-Fi стандарт получава и ново лого!

Емил Василев преди 45 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 21:11 | 07.01.2024

Нови революционни слънчеви панели могат да създават електрическа енергия на мрачно

ХардуерСветослав Димитров - 14:15 | 07.01.2024

Санкциите на Съединени американски щати удариха NVIDIA: Китайските IT-гиганти не се интересуват от орязаните AI-ускорители

IT НовиниДаниел Десподов - 18:19 | 07.01.2024

Нов лазер от титаниев сапфир преодолява границата на мощността на излъчването

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Wi-Fi Alliance (организация с нестопанска цел, която има комерсиалната марка Wi-Fi) завърши и вкара сертификация за Wi-Fi 7. Този модернизиран безжичен стандарт ще усъвършенства свързаността и продуктивността на устройствата за домашна, офис и индустриална приложимост. Сертифицирането на Wi-Fi 7 е въведено, с цел да се поддържа стандарт за идните безжични устройства. Очакваше се сертификацията на Wi-Fi да получи дефинитивно утвърждение през тази година, защото на пазара към този момент има системи, мобилни устройства и рутери, отговарящи на стандарта Wi-Fi 7.

Стандартът Wi-Fi 7 обезпечава високоскоростна пропускателна дарба с ниска инертност, по-висока успеваемост и понижени режийни разноски. Следователно е належащо узаконяване, с цел да се уточни, че избрани устройства са квалифицирани да дават предстоящите функционалности и преимущества. Това е належащо за домашния, формалния и индустриалния бранш, защото AR/ VR/ XR, 3D игрите, потребностите на дома/офиса, новото потомство IoT и сериозните приложения в образованието и автомобилната промишленост експоненциално усилват зависимостта си от безжичните технологии.

Това е от решаващо значение, защото безжичните устройства би трябвало да се оправят с по-значителна пропускателна дарба на данните, голям брой връзки и надеждност за тези работни натоварвания и приложения. Ето за какво стандартът „ Wi-Fi 7 Certified “ за съответните устройства подсигурява, че съответните устройства са подобаващи за тези характерни цели.

Въпреки късното завършване на узаконяването на Wi-Fi 7, на пазараа към този момент има разнообразни Wi-Fi 7 устройства. През този месец, да вземем за пример се чака да се появи серията Galaxy S24, която ще дава отговор на Wi-Fi 7. Вече са налични Wi-Fi 7 рутери и мрежови устройства, макар че актуалните оферти са с по-висока цена от Wi-Fi 6E.

Въпреки това, заради нарасналите условия и нуждата от бързо внедряване, в околните дни би трябвало да забележим Wi-Fi 7 безжични рутери и устройства в съвсем всички ценови сегменти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР