Новият вид коронавирус може да навлезе в човешкото тяло чрез

...
Новият вид коронавирус може да навлезе в човешкото тяло чрез
Коментари Харесай

Китай потвърждава - коронавирусът се предава чрез контакт

Новият тип ковид може да навлезе в човешкото тяло посредством контакт през лигавицата на окото . Това заяви на брифинг представителят на Държавния комитет по въпросите на опазването на здравето на Китайската национална република Ли Синван, представен от ТАСС.

" С новия тип пневмония може да се болестите посредством контакт: в случай че вирусът попадне върху кожата на ръцете ви и в случай че невнимателно разтриете очите си , може да се инфектирате с вируса ", оповестява People`s Daily.

" Ето за какво би трябвало да носите защитна маска и да измивате усърдно ръце - това ще понижи риска от разпространяване на вируса и заразяване с него. "

Броят на хората в Китай, инфектирани с новия ковид във вторник се усили с още 32 души и доближи 4,547, броят на смъртните случаи е 106 .
 СЗО: Опасността от ковид е висока
СЗО: Опасността от ковид е висока

Организацията поправя оценката си

Малкият брой пациенти, изписани от лечебни заведения , които са диагностицирани с пневмония вследствие на зараза с ковид 2019-nCoV , са свързани с продължителността на лекуването , съобщи заместник-ръководителят на департамента на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската национална република Джао Яхуи.

" В момента има нарастване на броя на случаите на болестта . Трябва да мине забележителен интервал от време сред хоспитализация и възобновяване на пациентите ", изяснява тя.

" Пациентите с лека форма на болестта се възвръщат след към седмица , а пациентите с по-тежка форма може да се нуждаят от две или повече седмици . "
 Подозрение за болест с ковид и в Чехия
Подозрение за болест с ковид и в Чехия

Четирима души са приети в болница

" Преди освобождение от болница , в сходство с критериите, настоящи у нас, пациентите не би трябвало да имат клинични признаци на болестта, телесната температура би трябвало да е естествена ", добавя тя.

По думите й, " също така се организират два теста за неналичието на нуклеинова киселина на вируса в организма . Трябва да сме изцяло сигурни, че след изписването не се популяризира зараза. Това е повода, сега броят на изписаните да не е толкоз огромен. С течение на времето той ще пораства ".

По-рано бе обявено за 60 пациенти, изписани от лечебни заведения след лекуване на пневмония , породена от вируса 2019-nCoV .

В опит за надзор на разпространяването, страни в Азия дезинфекцират самолети и градски превоз .
 Министерство на вътрешните работи и ДАНС се включват в отбраната от новия ковид
Министерство на вътрешните работи и ДАНС се включват в отбраната от новия ковид

Засилени са ограниченията за полетите от Китай

Световната здравна организация (СЗО) дава отговори на постоянно задавани въпроси:

Какво е ковид?

Коронавирусите са огромно семейство от вируси, за които се знае, че предизвикват болести, вариращи от елементарната простуда до по-тежки болести като Близкоизточния респираторен синдром (MERS) и Острия респираторен синдром (SARS).

Какво съставлява новия ковид?

Новия ковид (CoV) е нов вариант на ковид, който не е бил разпознат по-рано при хората.

Какви са признаците на някой, инфектиран с ковид?

Зависи от вируса, само че постоянно срещаните признаци включват респираторни признаци, тресчица, кашлица, зной и затруднено дишане. В по-тежки случаи инфекцията може да аргументи пневмония, изострен респираторен синдром, бъбречна непълнота и даже гибел.

Могат ли коронавирусите да се предават от човек на човек?

Да, някои коронавируси могат да се предават от човек на човек, нормално след непосредствен контакт със инфектиран пациент, да вземем за пример в домакинство, работно място или здравен център.

Има ли ваксина за новия ковид?

Когато болестта е ново, няма ваксина, до момента в който не се развие такава. Може да отнеме няколко години, с цел да бъде създадена нова ваксина.

Има ли лекуване за новия Коронавирус?

Няма характерно лекуване за заболяване, породено от новия ковид. Въпреки това, доста от признаците могат да бъдат лекувани. Следователно, лекуването се основава на характерното клинично положение на пациента. Поддържащата грижа за инфектираните лица може да бъде доста ефикасна.

Какво мога да направя, с цел да се защитя?

Стандартните рекомендации за понижаване на излагането и предаването на редица болести включват поддържане на съществена хигиена на ръцете и дихателните пътища, безвредни практики за хранене и отбягване на непосредствен контакт, когато е допустимо, с всеки, който демонстрира признаци на респираторни болести, като кашлица и кихане.

Зимата и пролетта са сезоните с висока периодичност на респираторни инфекциозни болести и вирусна пневмония. Експертите оферират да се вземат същите защитни ограничения като отбягване на простуда, в това число вярна вентилация в помещението и персонална хигиена, отбягване на действия в местата с доста хора и носене на маска или покриване на носа при кашляне или кихане.

Обърнете внимание на треската, кашлицата и други признаци. Ако имате някой от тези признаци, апелирам неотложно потърсете лекарска помощ. Пътуващите се предизвикват да потърсят здравна помощ и да споделят историята на пътуванията със своя снабдител на здравни грижи, в случай че имат някакви признаци, подсказващи за респираторно заболяване, по време или след пътешестване.
 Китайският ковид се популяризира преди да се появят признаци
Китайският ковид се популяризира преди да се появят признаци

Загиналите към този момент са 57 души, а доказаните инфектирани - 2027 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР