Новият външен министър на Великобритания Дейвид Камерън посети Молдова и

...
Новият външен министър на Великобритания Дейвид Камерън посети Молдова и
Коментари Харесай

Дейвид Камерън посети и Молдова, обсъди сигурността в Черно море

Новият външен министър на Англия Дейвид Камерън посети Молдова и разиска сигурността в Черно море и двустранното съдействие с президента на страната Мая Санду, оповестява " Ройтерс ".

Той дойде в Кишинев през вчерашния ден след където организира диалози с президента Володимир Зеленски и посети южната област Одеса, която граничи с Молдова.

" Изразявам признателност за поддръжката на Англия за Украйна: от решаващо значение за сигурността на Молдова и стабилността и просперитета на Европа ", написа молдовският президент в обществената мрежа " Екс ".

Проевропейски настроената Санду осъди нахлуването на Русия в Украйна, упрекна Москва в скрит план да я смъкна от власт и съобщи поддръжка за напъните на Молдова - някогашна руска страна, да си обезпечи участие в Европейския съюз.
 Украйна иззе самодейността в Черно море, твърди Зеленски
Украйна иззе самодейността в Черно море, твърди Зеленски

С дронове украинските сили принудили съветския военноморски флот да се отдръпна

Тя разясни, че по време на срещата си с Камерън двамата са разискали и " обединена позиция против корупцията ".

Британският външен министър се срещна и с молдовския външен министър Нику Попеску, с който разиска поддръжката за молдовската диаспора в Обединеното кралство.

" Обсъдихме общия интерес за подсилване на стратегическите връзки сред Молдова и Обединеното кралство, като се фокусирахме върху изгодите за нашата диаспора ", посочи Попеску в " Телеграм ".

По време на визитата си в Украйна някогашният английски министър председател Камерън, който беше удостовери дългогодишната поддръжка на Лондон за страната, която в този момент е в 21-ия месец на война с Русия.
 Президентът на Молдова сигнализира за заплаха от дестабилизация в страната
Президентът на Молдова сигнализира за заплаха от дестабилизация в страната

Според Мая Санду опозицията желае да смени властта в Кишинев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР