Новият старши треньор на Лудогорец Павел Върба ще има доста

...
Новият старши треньор на Лудогорец Павел Върба ще има доста
Коментари Харесай

Новият треньор на Лудогорец решава съдбата на 8 футболисти

Новият старши треньор на Лудогорец Павел Върба ще има много работа още преди старта на зимната подготовка.

Чешкият експерт би трябвало да се запознае в почивните дни в детайли с всеки състезател на „ зелените “, написа „ Тема спорт “.

Желанието на новия ментор е за лагера в Турция той да разполага с група от 25 футболисти. Малко след сбора в София, при започване на януари, Върба ще би трябвало да се произнесе за ориста на осем преотстъпени играчи.

В казахстанския Ордабаси през календарната 2019-а играха халфът Мей Махлангу и нападателят Жоао Паоло. Договорите им за наем изтекоха.

Засега няма информация Ордабаси да желае да се възползва от опцията за закупуване на правата им. Махлангу има договор с разградчани до лятото на 2021-а, а бразилецът - до юни 2020-а. Почти несъмнено двамата ще са в групата от 25 играчи, с които Върба ще работи в Турция.

Все още не е ясна ориста на други четирима дадени през есента чартърен. В Етър като преотстъпени ритаха Ерол Дост и Светослав Ковачев. Желанието на новия ментор на болярите и някогашен асистент на Лудогорец Петко Петков е да употребява двамата и през пролетта, макар че срокът на контракта им е до края на годината.

" Имахме среща с управлението на Лудогорец и занапред предстоят диалози. Искаме да ги задържим ", сподели Петков.

Същото е ситуацията на дадените на Ботев (Враца) Доминик Янков и Давид Рибейро. Първият направи доста мощни мачове за врачани и Антони Здравков, който пък е някогашен старши треньор на Лудогорец, също желае да продължи да го употребява. Със сигурност тримата Дост, Ковачев и Янков, ще получават доста повече игрово време в Етър и Ботев Вр, в сравнение с в Лудогорец, където най-вече да оказват помощ на дубъла в борбата му за оцеляване във Втора лига.

Такава роля обаче се обрисува за бразилския нападател Давид Рибейро. През есента и той бе в Ботев Враца, само че изигра единствено 5 мача и малко преди края на есенния дял се прибра в родината си. Очаква се да се върне при започване на януари за старта на подготовката.

На този стадий Сухия няма предпочитание да разчита на него, макар че бе изоставен от двама нападатели - Валери Божинов и Мирослав Будинов.

През есента в Царско село рита Серкан Юсеин. Желанието на столичани е той да остане и за пролетта, само че последната дума ще е на Павел Върба. От наем в иранския Персеполис се завръща Жуниор Брандао. Преди това той бе преотстъпен и в Гояс. Почти несъмнено и той ще е в групата, която ще тръгне за Турция./gol.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР