Новият собственик на Берое Ернан Банато даде първата си пресконференция

...
Новият собственик на Берое Ернан Банато даде първата си пресконференция
Коментари Харесай

Собственикът на Берое: Взимаме поне 14 играчи, ще инвестираме 4,5 милиона през първия сезон

Новият притежател на Берое Ернан Банато даде първата си конференция в ролята на мощното лице в Стара Загора. Той разяснява какво следва пред Берое в идващите месеци, приказва по отношение на спортно-техническите тематики в тима, както и за почитателите и управляващите в Стара Загора и отношението им към новото управление.

" Работя в България от много години като футболен сътрудник. Първенството е много конкурентно и има израстване в него. Търсихме огромен клуб, в който да влагаме и Берое се вписва в това определение. Нашите проекти са да не влагаме единствено в първия тим, само че и във втория, в академията и да помогнем на спорта в града ", сподели той по отношение на проектите си за развиване на Берое.
 Берое договаря с трима от Аржентина
Берое договаря с трима от Аржентина

Правят огромна селекция

" Това зависи от проектите за развиване на клуба, какъв брой играчи ще притеглим, какъв брой ще са качествени и дали ще можем да се конкурираме с останалите топ тимове в България ", добави Банато.

Новият притежател разкри и каква сума възнамерява да влага в Берое: " През първата година планираме да влагаме към 4-5 милиона евро ".
 В Берое хвърлиха око и на Мартин Смоленски
В Берое хвърлиха око и на Мартин Смоленски

Разговорите са в относително напреднала фаза

" Има 12 футболисти с контракти, обикновено е те да се явят на подготовка, като по-късно ще преценяме за тях. Очакваме да притеглим още 12-13-14 футболисти, като да са и българи, и чужденци ", сподели той по отношение на селекцията.

" Търсихме смяна и по тази причина се доверихме на този треньор, с който сме работили през годините и му имаме доверие. Въпреки че няма доста опит във воденето на мъжки тим, той има опит с подрастващи футболисти, като ще се постановат такива в Берое и по тази причина изборът падна върху него ", сподели Банато за избора на Густаво Араголаса за старши треньор.

" Ще има промени в школата, тъй като е неотложно. Засега фокусът ще падне върху първия тим и по-късно ще стартираме работа с останалите структури на тима. В началото състезателен шеф няма да има и ще вземаме решения с треньора ", бяха думите на Банато за структурата на клуба.
 Берое договаря с млад гений на ЦСКА
Берое договаря с млад гений на ЦСКА

" В разнообразни сфери на клуба ще търсим експерти и е евентуално той да бъде един подобен експерт, който да притеглим ", сподели Бенето по отношение на Вили Елезов, който може да проработи в клуба.

" Фокусът е върху първият тим. Не желаеме да вземаме прибързани решения. Ще беседваме с всеки, който е бил до момента в Берое и ще вземем най-хубавото решение за клуба. Много е значимо да развием марката Берое, освен в Стара Загора и в България, само че и отвън България ", сподели той за проектите си за развиване на марката Берое.

" Не считам, че тук е джунгла. Тук сме, с цел да работим. Да, чужденци сме и знаем, че ще бъде мъчно, само че взехме един от най-големите клубове в България и се надяваме да успеем ", съобщи с усмивка ръководителят.

" През годините сме осъществявали няколко прехвърляния - първо този на Жорди Кайседо в Мексико, а неотдавна направихме и този на Игор Тиаго, тъй че се надяваме да продължим да вършим прехвърляния. Много е мъчно един клуб да действа без прехвърляния.
 Ернан Банато: Искаме Берое да се конкурира с огромните тимове, нуждаем се от почитателите ни
Ернан Банато: Искаме Берое да се конкурира с огромните тимове, нуждаем се от почитателите ни

" Бяхме доста добре посрещнати от хората в града "

Българският футбол израства и е допустимо да се вършат огромни прехвърляния. Засега спонсорите са лимитирани, само че се надяваме, откакто създадем мощен тим, да притеглим вниманието на спонсорите ", съобщи Банато по отношение на работата си в България до момента и обстановката със спонсорите на Берое.

" Ще се опитаме да се борим с топ тимовете в България, ще работим, с цел да реализираме триумфи и в случай че може да печелим. Ще създадем всичко допустимо да се конкурираме с най-силните български тимове, освен с Лудогорец и ЦСКА ", добави Банато за очакванията си за триумф с Берое.

Той разяснява и процеса по прехвърлянето на собствеността в клуба: " В разгара на трансферния пазар. Прехвърлянето на собствеността се забави поради борбата за оцеляване и неразбираемото бъдеще. Играчи непрекъснато идват, през уикенда пристигнаха няколко момчета. Очакваме още няколко нови футболисти до края на седмицата, с цел да сглобим най-благоприятен състав, с цел да стартираме естествен подготвителен развой ".

" Вече организирахме две срещи с почитателите. Имаме увещание от тяхна страна, че ще бъдат търпеливи към процеса ", разкри Банато.
 Официално: Густаво Араголаса поема Берое!
Официално: Густаво Араголаса поема Берое!

Наставникът ще изведе тима за първа подготовка на 19 юни

Той призна, че се е срещал с управителни лица в Стара Загора: " Да, имахме няколко срещи с кмета на града. Впечатлен съм от отношението му към нас. Той е доста отворен към протичащото се в Берое. Предложи ни помощ, като чакаме помощ и от общината, и от почитателите, и от локалния бизнес "

" Да, ние сме тук, да дадем най-хубавото от себе си. С течение на времето ще се опитаме да вършим корекции. Не знаем дали решенията ни са положителни или не, само че времето ще покаже ", удостовери той.

" Искаме да дадем късмет на експертите в клуба да ни покажат, че могат да работят в тима. Със сигурност ще има още хора в щаба ", добави новият мощен човек в Берое.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР