Новият сезон започна ударно за оперната режисьорка Вера Немирова -

...
Новият сезон започна ударно за оперната режисьорка Вера Немирова -
Коментари Харесай

Режисьорката Вера Немирова подготвя следващата премиера на Софийската опера

Новият сезон стартира стремително за оперната режисьорка Вера Немирова - след режисура на " Кармен " от Бизе в Нюрнберг тя изведе трупата на дрезденската Земперопер в забавената поради пандемията премиера на " Дон Карлос " от Верди, а единствено два дни по-късно към този момент беше в София, където започнаха подготовките на " Ариадна на Наксос " от Рихард Щраус. Първото осъществяване е планувано за 26 ноември, а спектаклите ще продължат до 5 декември.

Междувременно в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " на 12 ноември и столичната аудитория ще може да гледа авторския театър " В очакване на Моцарт ", който световнопризнатата българска режисьорка направи по време на майсторски клас през август и дружно със студентите го показа на Моцартовия фестивал в Правец.

На 3 декември трупата на Държавна опера - Варна ще се показа на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора с оперетата " Графиня Марица " от Калман - също режисура на Вера Немирова.

За работата си по " Дон Карлос " в Дрезден и за упованията от българската режисура на " Ариадна на Наксос " режисьорката описа в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР