Новият сериал на Netflix Дамър - Чудовище получи смесени отзиви

...
Новият сериал на Netflix Дамър - Чудовище получи смесени отзиви
Коментари Харесай

Как серийните убийци привличат околните

Новият сериал на Netflix " Дамър - Чудовище " получи смесени мнения от рецензията, само че сега е преди всичко в класацията на стрийминг услугата.

Дамър, изигран от Еван Питърс в сериала, е романтизиран от почитателите, които наподобява омаловажават или просто пренебрегват действителността на ужасяващите убийства, които е направил. Ако вие или някой, който познавате, сте един от тези почитатели, това не значи, че вие или те са неприятни. Но може да ви каже нещо значимо за вас самите.

В изявленията с терапевти, които работят с действително оживели от престъпни действия, демонстрират, че жанрът може да помогне на оживелите да се почувстват разбрани и да преживеят травамта.

Но фамилиите на жертвите на Дамър разказват, че се усещат ретравматизирани от този сериал и от реакциите на феновете. Някои от феновете на сериала, настояват, че се усещат зле, че може да обидят фамилиите, само че че към момента са привлечени от индивида, показан в сериала.

Jeffrey Dahmer’s Secret Interviews About His Serial-Killing Spree Will Give You Nightmares
— Sci24H (@scienceLeMagazi)
Защо серийните убийци са толкоз привлекателни за някои хора?

Какво кара човек като Дамър да наподобява като секссимвол? Ако сте един от хората, които се усещат по този метод по отношение на него, разбирането на аргументите за това може да ви помогне да се справите с някои по-дълбоки, от време на време по-тъмни страсти, които нормално държите скрити за близките.

Първата стъпка към разбирането на тези усеща е да спрете да се критикувате за това, че ги изпитвате.

В публикация за Glamour Луси Морган отбелязва, че " тревожната действителност е, че множеството мъже серийни убийци имат някаква база от почитатели, състояща се най-вече от млади, бели дами ". Морган показва една от аргументите, заради които някои дами са привлечени от тези истории, която и аз научих в моите изявленията: Превръщането на един рисков мъж в полов обект прави него - и другите мъже - да наподобяват по-малко страшни и на собствен ред може да помогне за облекчение на други паники, свързани с рискове от предишното, сегашното и бъдещето.

Но както отбелязва и Морган, жертвите на Дамър не са били млади бели дами - факт, който също може да способства за това за какво той е определен за тази несъзнателна или непризната психическа работа. Фантазията за някои дами е, че той е рисков и нечовечен, само че не и към хора като тях самите. Тя ще бъде в сигурност от тези ужасяващи закононарушения.

Шелдън Ицковиц, психолог в Ню Йорк и съиздател на книгата " Психоаналитици, психолози и психиатри разискват психопатията и човешкото зло " споделя:

" Да гледаш серийни убийци по малкия екран (или на компютъра) е доста надалеч от това да се срещнеш персонално с тях. " Гледането на сериал може да отдели фена от действителността на нарушителя. Ицковиц изясни, че отричането на ужасната действителност на държанието на нарушителя става по-лесно посредством този развой.

Jeffrey Dahmer Polaroids Photos Of His Victims Puts Internet On Fire
— Onyxnewsng (@onyxnewsng)
Например в някои случаи феновете могат да стартират да бъркат артиста с героя. Героят/актьорът е повдигнат в легенда посредством сериала.

Често възприемането на серийния палач като проблематичен, само че в основата си добър човек може да бъде метод да си внушиш, че някой, който те е наранил, може да бъде и любящ и грижлив към теб. Това може да бъде и метод да се идентифицирате с човек, който ви е наранил в предишното - това психоаналитиците назовават " идентифициране с агресора ".

Това е деяние на нашата душeвност, което ни оказва помощ да се усещаме мощни пред лицето на заплахата - всъщност споделяме: " Аз съм толкоз неприятен, толкоз недопечен и толкоз корав, колкото и ти, и мога да те нараня толкоз, колкото ти нарани мен. "

Така че, в случай че вие или някой, за който ви е грижа, сте привлечени от тези излъчвания, това не е знак, че някой от вас е скрито неприятен. Нито пък е доказателство, че серийният палач е добър. Но може да е сигнал за някои психически и прочувствени проблеми, които се пробвате да разрешите посредством това привличане.

Може да вземем за пример да се пробвате да се убедите, че неприятните хора могат да имат и положителни качества. Това предпочитание може да накара някои дами да бъдат привлечени от по този начин наречените " неприятни момчета ". По същия метод привличането може да е обвързвано със личните гневни, непокорен, омразни и насилствени усеща на дамата.

" Ако той се усеща по този метод и аз мисля, че въпреки всичко, под всичко това, е положително момче, тогава може би аз съм добра, макар че и аз се усещам по този метод. "

Много нарцисисти имат положителни качества, които могат да компенсират някои от компликациите да бъдеш с тях. Може би е правилно, че разбирането на главните аргументи за един сериен палач може да изясни неговите импулси, само че държанието му го прави рисков за обичане.

Дори в случай че самата заплаха е част от привличането, значимо е да помните, че това поведение най-вероятно прави невероятно за този вид хора да отвърнат на любовта ви по някакъв здравословен метод.

Затова е извънредно значимо да идентифицирате фантазиите си такива, каквито са.

Независимо дали те съставляват ваш вътрешен протест, потребността ви да видите, че даже неприятните хора могат да имат положителни качества, или желанието ви да намерите метод да се примирите с някои от личните си тревожни мисли и усеща, фантазията да обичате сериен палач има какво да ви каже за личната ви душeвност.

Разпознаването на скритите смисли - нещо, което е в основата на психотерапията посредством диалози - може да ви даде опция да ги обработите по нов метод. А това ви дава опция да измененията възприятията си към себе си и да подобрите взаимоотношенията си в действителния свят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР