Новият производствен комплекс на Huawei в Ухан ще заработи в

...
Новият производствен комплекс на Huawei в Ухан ще заработи в
Коментари Харесай

Huawei завършва първия си завод за чипове


Новият индустриален комплекс на Huawei в Ухан ще проработи в най-скоро време
(снимка: China Money Network)

Китай влага доста старания и запаси, с цел да стане независим състезател в производството на чипове и да понижи зависимостта си от технологиите на други страни. Huawei Technologies направи значима стъпка към реализиране на тази цел с първия си цех за чипове.

Новата фабрика на Huawei е построена в Ухан на обща повърхност от 208 900 кв.метра. Това в същото време е и най-големият център за научноизследователска и развойна активност на компанията в централния район на Китай, заяви.

Комплексът Wuhan Huawei Optical Factory Project (Phase II) включва индустриален цех, електроцентрала, софтуерно дружество и някои други съпътстващи уреди. Центърът ще се занимава с разработка на интелигентни устройства и съвременни технологии, като се чака да усъвършенства и оптичните благоприятни условия на оборудването на Huawei.
още по тематиката
Веднага откакто бъде пуснат в употреба, заводът ще стартира да създава чипове. Това ще разреши на на полупроводникови артикули – от планиране на чиповете до произвеждане, тестване и пакетиране.

Но наподобява, че центърът в Ухан няма да е единственото сходно оборудване на Huawei. Според някои източници, компанията възнамерява да открие още един, който ще се ръководи от основаната там R&D компания на Huawei.

Очаква се Huawei да стартира произвеждане на през идната година и да премине към 28-нм технология до 2022 година Компанията ще би трябвало да догонва с укорени темпове водачите в производството на чипове, които към този момент усвояват 5-нм технология.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР