Новият полеви командир на руската частна военна компания Вагнер Антон

...
Новият полеви командир на руската частна военна компания Вагнер Антон
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Кремъл вече не се страхува от бойците на Вагнер

Новият полеви пълководец на съветската частна военна компания " Вагнер " Антон " Лотос " Елизаров направи първото си видеоизявление след гибелта на някогашния притежател на частната войска Евгений Пригожин и някогашния полеви пълководец Дмитрий " Вагнер " Уткин в самолетна злополука през август 2023 година Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

 

Отбелязва се, че във видеото си Елизаров в детайли разказва местоположението на новия щаб на " Вагнер " в " казашки лагери " в Казачи лагери, съвсем несъмнено в Ростов, Южна Русия, ситуиран дружно с казармите на съветската 150-та мотострелкова дивизия.

 

Освен това Елизаров твърди, че в новата база на " Вагнер " ще се обитава и Доброволческият корпус на съветската национална армия (Росгвардия), което индиректно удостоверява подчинението на частната войска на Росгвардия.

 

Според английското разузнаване Росгвардия евентуално приготвя ново образуване на Доброволчески корпус от умел персонален състав на " Вагнер ", с цел да укрепи военните старания на Русия в Украйна и да разшири съветското въздействие в Африка.

 

Руската страна евентуално е разрешила построяването на новата база на " Вагнер " и вероятно смята, че подчинявайки компанията на Росгвардия, тя е премахнала всяка евентуална опасност, която " Вагнер " може да съставлява за сигурността на съветския режим, отбелязва английското МО.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР