Новият Общ устройствен план (ОУП) на Пловдив ще гласува на

...
Новият Общ устройствен план (ОУП) на Пловдив ще гласува на
Коментари Харесай

Ще мине ли новият ОУП на Пловдив? Протест предшества заседанието на ОбС

Новият Общ организационен проект (ОУП) на Пловдив ще гласоподава на днешното си съвещание Общински съвет на града. Преди съвещанието на локалния парламент ще се организира цивилен митинг, който се провежда всоциалните мрежи под мотото „ Да запазим парк " Отдих и просвета " от застрояване.

Според основателите на митинга в новия Общ устройствен план се планува 81 дка от парка да бъде застроена с жилищни здания на по 3 етажа и по тази причина те ще упорстват за смяна в новия Общ устройствен план по отношение на този парцел.

Новият Общ устройствен план на Пловдив ще опълчи ГЕРБ и Демократична България в локалния парламент. Съветниците от партията на Бойко Борисов ще гласоподават „ за “, заяви в обществените мрежи водачът на градската конструкция на партията екс кметът Иван Тотев. По думите му, с приемането на документа се затваря вратата на процеса на презастрояване в Пловдив.

„ Против “ по този начин оферти проект са от Демократична България. „ Твърденията на община Пловдив, че планът понижава застрояването в града, не дават отговор на истината. Дори в противен случай - застрояване ще има и то доста съществено, освен това без задоволителна инфраструктура и зелени площи за новите квартали ", безапелационни са от партията.

От там акцентират, че също така, се трансформира и предназначението на към този момент осъществени зелени площи - нещо което е нелегално, като образец за това са въпросните 81 дка в парк „ Отдих и просвета “.

Презастрояването на централната градска част и регионите на Пловдив ще продължава, в случай че се одобри изменението на Общ устройствен план на Пловдив във типа, в който е препоръчан за разискване в Общинския съвет, е мнението и на „ Съюз за Пловдив “ във връзка на териториите в покрайнините на Пловдив, чиито притежатели не могат да влагат, до момента в който локалната администрация не изготви устройствени проекти.

Въпреки че нямат посланичество в Общински съвет, от Политическа партия в Пловдив също се оповестиха срещу заплахата от очистване на зелени площи на Гребната база, заложена в новия Общ устройствен план на града.

От партията смятат, че Пловдив би трябвало да се развива, като вложенията в строителството и инфраструктурата не трябва да се случват във към този момент презастроените елементи на града, нито върху зелени територии.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР