Новият номер 1 в голфа Скоти Шефлър продължи с невероятното

...
Новият номер 1 в голфа Скоти Шефлър продължи с невероятното
Коментари Харесай

Американец спечели Мастърса в голфа

Новият номер 1 в голфа Скоти Шефлър продължи с невероятното си показване през последните два месеца и завоюва първа мейджър купа в кариерата си, откакто победи на Мастърса в Огъста.

25-годишният американец нямаше купа от PGA Тour до февруари, само че по-късно завоюва в три от петте шампионата, в които взе участие, с цел да се изкачи до върха в ранглистата, след което придвижи страхотната си форма на първия за годината мейджър. В Огъста роденият в Тексас голфър поведе след втория ден на надпреварата и не остави никакви подозрения в превъзходството си до края, завършвайки с 10 удара под пара.

На втора позиция остана северноирландецът Рори Макилрой, който стартира неделния ден надалеч от челото на класирането с резултат +1, само че записа феноменалните осем удара под пара, с цел да приключи с -7. Топ 3 добави различен европеец - Шейн Лаури от Ирландия с -5.

Мастърсът беляза и завръщането на именития Тайгър Уудс, за който това бе първи шампионат след тежката автомобилна злополука, в която пострада през февруари предходната година. Носителят на 15 мейджър трофеи се показа на високо равнище и мина къта (след втория ден половината участници отпадат), като приключи с 13 удара над пара.

  " Беше необикновено възприятие да имам такава поддръжка. Не играх изключително добре, само че думите не ми стигат да опиша какво значи за мен поддръжката от почитателите. Допреди месец не знаех дали ще мога да завърша четирите дни тук ", показа 46-годишният Уудс, който е печелил купата в Огъста пет пъти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР