Новият министър на финансите на Великобритания Джереми Хънт отхвърли в

...
Новият министър на финансите на Великобритания Джереми Хънт отхвърли в
Коментари Харесай

Новият британски финансов министър се отказа от повечето реформи на Лиз Тръс

Новият министър на финансите на Англия Джереми Хънт отхвърли в понеделник множеството фискални ограничения на премиера Лиз Тръс , заявявайки, че " не е вярно " да се заемат пари за финансиране на данъчни облекчения, което докара до внезапно повишаване на цените на златото, предава Ройтерс.

В отговор английската лира се увеличи с 1,4% по отношение на $ и с 0,8% по отношение на еврото .

, който министър председателят Лиз Тръс уволни след по този начин наречения " мини-бюджет " на 23 септември, който докара до срив на английските пазари.

Поредица от нефинансирани понижения на налози в миг, когато държавното управление към този момент се сблъсква със забележителен недостиг по настоящата сметка, слаба валута, висока инфлация и стопанска система, изпадаща в криза,  и принудиха Банката на Англия да се намеси, с цел да стабилизира пазарите.
 Призракът на рецесията надвисна над Англия
Призракът на рецесията надвисна над Англия

Икономиката на страната изненадващо се сви през август

Заради срутва на пазара на облигации в Обединеното кралство държавното управление на Тръс към този момент се отхвърли от два съществени детайла от своя фискален пакет, в това число проект за заледяване на корпоративния налог и различен за унищожаване на по-висока данъчна ставка за най-добре печелещите.

Хънт разгласи в понеделник серия от данъчни промени, които съгласно него ще съберат 32 милиарда лири (36,19 милиарда долара) годишно спомагателни доходи.

Заради неуспеха на амбициозните проекти, с които английският министър председател Лиз Тръс пристигна на власт единствено преди няколко седмици измежду членовете на нейната партия се заприказва за нейното премахване.
 Отстраняването на Лиз Тръс - пагубно неприятна концепция?
Отстраняването на Лиз Тръс - пагубно неприятна концепция?

Според английския вътрешен министър това единствено ще утежни пазарните разтърсвания

Припомняме, че на 23 септември Лиз Тръс и към този момент някогашният финансов министър Квази Квартенг, който трябваше да понижи налозите и регулациите, финансиран от големи държавни заеми, с цел да измъкне стопанската система от години на слаб напредък.

Планът обаче провокира рецесия на доверието на вложителите в държавното управление, удари цената на лирата и цените на държавните облигации и раздруса международните пазари дотам, че централната банка на Англия трябваше да се намеси с стратегия за 65 милиарда паунда за подсилване на пазарите.

Тъй като доверието в държавното управление бе накърнено, депутатите от ръководещата Консервативна партия споделиха, че обратът е неминуем.

Въпреки че премахването на най-високата данъчна ставка съставлява единствено към 2 милиарда от 45-те милиарда паунда нефинансирани понижения на налози, това беше най-критукуваният детайл от пакета, който провокира гнева на пазарите, защото не беше ясно по какъв начин ще бъде обезщетен.

В началото на октомври Тръс съобщи, че да извърши на държавното управление за унищожаване на най-високата ставка на налога върху приходите.

" Скай нюз " чака нови оставки на Острова

Министърът на защитата заплаши с оттегляне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР