Новият Mercedes AMG GT е по-добър спортен автомобил, технологично постижение

...
Новият Mercedes AMG GT е по-добър спортен автомобил, технологично постижение
Коментари Харесай

5 неща, които трябва да знаете за новия Mercedes AMG GT

Новият Mercedes AMG GT е по-добър състезателен автомобил, софтуерно достижение и по-добър противник на 911 от всеки път.

Предишният Mercedes-AMG GT беше показан като отговор от страна на Mercedes на Porsche 911. Той беше страховит състезателен автомобил, само че в компанията на Поршето, което е способно да прави толкоз доста неща толкоз добре, AMG GT се усещаше като „ One trick pony “ – правеше доста звук, до момента в който се движеше доста бързо.

Авторът на CarBuzz, подготовил този материал, го обича за това, само че Мерцедесът не съумя да направи основна разлика в продажбите на 911. Но новият AMG GT се появява за моделната година 2024 и в този момент второто потомство GT има всичко належащо, с цел да се пребори с другия състезателен автомобил от Щутгарт.

Построен на нова платформа, създадена от AMG, която споделя с AMG SL63, новият AMG GT е по-гъвкав, по-технологичен, по-красив и по-способен от всеки път. Така че, в случай че търсите бърз курс за най-яките нови характерности на AMG GT, сте на вярното място.

1. По-добър противник на 911 от всеки път

Не започваме с функционалност, а по-скоро със самобитна философия. Последният AMG GT беше злепоставен, защото се базираше на акомодация на платформата на SLS AMG. За да стане по-компактен, той използваше transaxle трансмисия, която правеше салона стеснен и в последна сметка неудобен. Но новият AMG GT към този момент може да бъде „ всичко за всички “.

Като начало, той е двуместен състезателен автомобил, само че можете да поръчате чифт задни седалки, с цел да го превърнете в 2+2, което го прави същински противник на 911 във връзка с практичността.

Mercedes твърди, че задните седалки са подобаващи за пасажери с растеж до метър и половина (метър петдесет и два сантиметра, в случай че би трябвало да сме екзактни).

Тъй като моторът е начело, има и напълно общоприет багажник, който може да се разшири посредством прегъване на облегалките на задните седалки. Друг аспект, в който 911 запазваше преимущество преди, беше опцията за специфициране на задвижване на всички колела към 911, което го прави по-компетентен при леден климат.

Сега AMG GT покрива и този параметър с 4Matic+ AWD общоприетоо за GT 55 и GT 63, а ръководството на задния мост ще улесни живота с него.

И още нещо, което 911 няма… V8 мотор. AMG GT от 2024 година резервира 4,0-литровия V8 с две турбини, който се предлага в две положения на конфигурация с 469 к.с. и 699 Нм въртящ миг или 577 к.с. и 800 Нм, мощности, които са непокътната територия на 911 Turbo.

2. Треньор за шофиране на писта с Head-Up екран

AMG Track Pace не е оригиналност за спортните коли на Mercedes, само че най-новата версия се комбинира с информационно-развлекателната система MBUX и Head-up екрана с добавена действителност, с цел да ви научи по какъв начин да бъдете по-добър водач на пистата.

Навигационната част на head-up екрана към този момент може да демонстрира ъглите на завиване и точките на прекъсване на пистата, а системата MBUX може да демонстрира спортната линия от авансово непокътната обиколка, с цел да трансформира AMG GT във виртуален инструктор.

Това е най-близката до нас серийна версия на препоръчаното от Jaguar виртуално предно стъкло с призрачни наслагвания на лидера и е един от методите, по които цифровизацията фактически може да помогне за възпитанието на по-компетентни водачи. 

С ориентирани напред камери и следене на повече от 80 параметъра – от скорост и ускоряване до ъгъл на завиване и равнища на задействане на спирачния педал – регистраторът на данни AMG Track Pace е повдигнат до нови висоти.

3. Аеродинамика на равнището на суперкола

Всички модерни спортни коли са с аеродинамичен дизайн, само че нормално същинската дейна аеродинамика е запазена марка на хиперавтомобилите и 911 GT3 RS. Вече не.

Започвайки от носа на GT, двукомпонентната система Airpanel включва отвесни жалузи зад долния въздухозаборник и хоризонтални жалузи зад горната решетка, които понижават подемната мощ посредством минимизиране на въздушния поток в двигателния отсек и без значение отваряне на двата комплекта жалузи според от потребностите за изстудяване.

В общоприетата версия прибиращият се заден спойлер ръководи притискането при скорост, като има пет авансово заложени настройки при скорости над 80 км/ч, основани на ъгъла на завиване, страничното и надлъжното ускоряване и скоростта на автомобила.

При скорост под 80 км/ч той се прибира безпроблемно в каросерията, с цел да резервира красивите линии на GT. Опционалният пакет „ Аеродинамика “ го заменя с закрепено задно крило и по-голям заден дифузьор, а начело въздушните дефлектори притискат още повече предните колела към повърхността на пътя.

Активният аеродинамичен съставен елемент с най-значително влияние е отвън полезрението, под шасито, където панел от въглеродни нишки се разпростира при скорост над 80 км в час, снижава се с 4 см и основава резултат на Вентури, с цел да “засмуче ” AMG GT към земята.

4. Системи за окачване и контролиране на „ возията “

Многоточковото предно и задно окачване е нещо предстоящо на това равнище на пазара на спортни коли. То е лек кован алуминий и това неокаченото и полуокаченото тегло. Най-осезаемо въздействие върху цялостното преживяване обаче ще окажат AMG Active Ride Control и дейната стабилизация на търкалянето с хидравлични детайли на мястото на обичайните стабилизиращи щанги.

Те могат да компенсират изменящите се повърхности и преместването на тежестта за елементи от секундата, като втвърдяват и отпускат обособените адаптивни амортисьори, с цел да управляват придвижванията на каросерията.

По този метод един от детайлите може да омекне, до момента в който различен се втвърдява, което значи, че дейностите на едното колело не не разстройват държанието на целия автомобил.

Това е изключително дейно, когато лявата страна на окачването на автомобила е натоварена по време на десен завой, тези амортисьори ще се втвърдят, до момента в който десните амортисьори се омекотят, което разрешава на дясната страна да усили оптимално сцеплението когато и да е.

Това е технология за суперавтомобили, въведена за всеобщия пазар за първи път от McLaren, и основава безкрайна вариативност в контрола на ръководството на AMG GT.

Едновременно с това, когато просто пътувате, тя усъвършенства комфорта на возене за пътешестване, сходно на това в автомобил от класа GT (grand touring).

Nota bene
Когато се появява този клас в автомобилния пейзаж, той значи освен мощ, само че и надеждност. Защото с цел да можеш да прекосиш Франция в гонене на залез на Ривиерата, ти би трябвало автомобил, който е бърз, не те уморява при дълготрайно въодушевено и фокусирано шофиране и, несъмнено, се чупи доста по-рядко от всичко останало на пътя, което би трябвало да изпреварваш с неприкрита скука. Да забележим по какъв начин ще се оправи новото AMG GT по този параграф.

5. Безброй благоприятни условия за персонализация

Накрая, и може би с избрани условности, равнището на предлаганата персонализация също е от голямо значение. Казвам „ противоречиво “, тъй като клавиатурните разбирачи, скрили се зад интернет анонимността, ще кажат, че това няма значение, само че за купувача на Porsche 911 или Aston Martin Vantage опцията да направи един специфичен автомобил още по-уникален и персонализиран е приоритет.

Ако новият AMG GT желае да „ играе “ и да печели от този пазар, опциите за персонализация са наложителни.

За тази цел се оферират единадесет цвята на боята и осем дизайна на джантите (като се стартира от общоприетите 20-инчови джантии опционалните 21-инчови), а петте пакета за външен дизайн ви разрешават да адаптирате отношението към AMG GT.

Гореспоменатият аеродинамичен пакет да вземем за пример цели сериозна експанзия, само че има и по-фини настройки като затъмнени хромирани елементи.

Очакваме и неизбежното пускане на програмата Manufaktur за AMG GT, която ще донесе спомагателни цветове на боята, варианти за интериора и детайли по поръчка, с цел да ви отдели още повече от масата. Специалните серийни модели, като AMG SL 63 Manufaktur Big Sur, забелязан на Седмицата на колите в Монтерей, ще бъдат част от компетенциите на това поделение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР