Новият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков говори по наболелите

...
Новият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков говори по наболелите
Коментари Харесай

На всички е ясно, че положението в Левски не е добро

Новият изпълнителен шеф на Левски Константин Баждеков приказва по наболелите тематики, свързани с клуба. Той за повторно зае тази служба на “Герена” след напускането на Павел Колев. Директорът гостува в утринния блок на bTV и показа много забавни неща.

“Аз съм уверен, че всеки, който обича Левски и се вълнува от ориста на клуба, би трябвало по някакъв метод да помогне на обичания си клуб. Наистина аз съвсем не съм се колебал, когато получих предложение да заема този пост. Миналата седмица клубът трябваше да остане без представляващ, без значение, че аз желаех пролонгация, с цел да си помисля, бях подготвен да поема тази отговорност, тъй като Левски се нуждае от помощта на всеки, който обича клуба. Условието ми бе, че аз поемам тази отговорност като Изпълнителен шеф единствено до Общото заседание. Близо 20 години в Левски за човек, който е и на избрана възраст, би трябвало да реши доколко оперативната работа в подобен клуб е огромна отговорност и натоварване, изключително в сегашния миг. Но съм подготвен да оказвам помощ, доколкото мога”, съобщи Баждеков.

“На всички е ясно, че ситуацията в Левски не е положително. Клубът претърпява сложен стадий от своето развиване и задачата е да се избави от най-лошото - да не получи лиценз и да отиде в по-ниските равнища на футбола. За момента управлението в лицето на Наско Сираков и Павел Колев, благодарение на запаси, които пристигнаха най-много от последователите и спонсорите на клуба, Левски съумя да преодолее този съдбовен миг. Спонсорските контракти обаче не стигат да се устоя клуба. Парите от тях към този момент са усвоени. Най-големият запас, който оказва помощ на клуба, е нашата аудитория. За месец и половина мога да споделя, че в клуба са постъпили над 717 хиляди лв. от продажба на артикули, билети, абонаментни карти. До момента имаме продадени над 2400 абонаментни карти. На първия мач със Славия пристигнаха съвсем 8000 индивида. В този миг една поддръжка от 50-60 хиляди лв. са доста значими да клуба. С тези запаси съумяваме последователно да върнем коректността на клуба към нашите сътрудници. Независимо от тази огромна поддръжка, Левски би трябвало да има тактика и стратегия, с която да подсигурява бъдещето на клуба с дълготрайно и съществено финансиране”, сподели още шефът.

“Нямам принос за новия спонсор. Това е принос на труда на доста хора, които работят за реализирането на това. Дай Боже да се случи! Благодаря на Лъчезар Петров и Мило Борисов и на екипа от Левски в лицето на Павел Колев и най-много на Наско Сираков. Разговорите не престават и да се надяваме в най-скоро време да успокоим и зарадваме нашите последователи. Става въпрос за конструкция с многостранна активност, която оцени какво е Левски и се ориентира в едно партньорство Дано се осъществят тези хрумвания и да имаме дълготрайно партньорство в рамките най-малко на няколко години. Така ще има редица благоприятни условия за взаимноизгодно развиване и нека Левски се върне на мястото, което му се поставя. Разбирате, че няма да вляза в елементи, тъй като още нищо не се е случило. Когато има съответни числа, те ще бъдат обявени по отношение на периода на контракта и неговите параметри. Но компанията е задоволително сериозна и мисля, че е потвърдена в своя бизнес. 100% е българска и мисля, че желанията в нашето партньорство са много съществени и ангажиращи”, сподели още той.

Той разяснява и случилото се с провалената договорка с Джоузеф Диксън.

“За страдание, когато клубът е изпаднал в такова състояние, хората, които го ръководят, са подготвени на всичко, с цел да стабилизират нещата. В подобен интервал си заставен да правиш доста взаимни отстъпки и да допускаш неточности. Аз също съм допускал неточности и съм опитвал да ги коригирам. Хубавото е, че не се позволи тази неточност, която можеше да докара до още по-неприятни неща. С новия спонсор всичко е въпрос на доста изследвания и диалози, които се водят от много време. Аз съм се заел да продължа започнатото и да оказа помощ това да се случи и до Общото заседание това да е реалност. При такива сделки не може да се слагат периоди, само че и двете страни имаме предпочитание нещата да се случат по-бързо. Левски има потребност от помощ. В момента имаме 23 картотекирани футболисти, което в никакъв случай не се бе случвало в историята. От които до 20 години има 12 играчи - 4 са на 16 години, 5 - на 17, един на 18 и 2 на 20. Средната възраст на тима е 21 години и 6 месеца. За да е такава структурата на тима, си представете, че обстановката, в която изпадна клуба, е заставен да търси футболисти, които са в границите на опциите, които разрешават финансовите условия. Всички в клуба имат закъснение на заплащанията, само че всички, които са тук, обичат Левски задоволително, с цел да го вдигнат на крайници. Отдавна хората желаят да има повече наши фрагменти в тима. От тези 23-а единствено 5 не са наши юноши, нещо, което не знам дали се е случвало в историята”, добави новият шеф на " сините ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР