Новият главен секретар на МВР , назначен с президентски указ

...
Новият главен секретар на МВР , назначен с президентски указ
Коментари Харесай

Много хвалби за бившия шеф на МВР Пловдив и сегашен главен секретар

 Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, назначен с президентски декрет на 5 август, бе показан пред медиите от служебния вътрешен министър. Рашков изясни, че в министерството са се забавили с избора, защото са държали да излъчат на поста подобен човек, който да бъде заслужен и самостоятелен от партии, както и да не се слага в услуга на прокуратурата.

" Дълго време министерството е без основен секретар. Вярно е, че в Министерство на вътрешните работи има доста огромен брой почтени чиновници, които могат да заемат тази служба. Направихме много деликатен асортимент и ни трябваше време, с цел да можем да вземем това решение. Спряхме се на господин, който управлява в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, има дълготраен стаж и опит, има нужния учебен ценз и не е от " калинките ", разяснява Рашков.

Той изреди премиите на новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи и изрази увереност, че Тодоров ще работи, както и до момента, " прецизно спазвайки закона, без да слугува на политически партии и без да стои до основния прокурор, когато дава конференции ".

" Тази служба ние я оценяваме като такава, която може да бъде заета от заслужен човек с задоволително дълъг професионален опит и на който може да се разчита, че когато български жители в центъра на София упражняват конституционното си право на митинг, няма да стои безучастно и да гледа по какъв начин пребиват младежи ", изясни още причините си вътрешният министър. Добави още, че това ще е подобен човек, който няма да сложи в услуга на прокуратурата и основния прокурор обособени служби на Министерство на вътрешните работи.

Овладяването на горските пожари, пресичането на миграционния напън по границата и оправянето с битовата престъпност пък бяха първите цели, които изведе в работата си самият. Той акцентира на усилването на граничния надзор по попречване на противозаконното секване на границата, като се стимулира и с последните данни - 302 мигранти са пробвали да влязат незаконно през последните дни. Профилът на мигрантите - главно млади мъже от Афганистан, на възраст от 16 до към 30 години. Основният напън е върху зелената граница с Турция и част от границата с Гърция, добави той.

отхвърли да има минало в Държавна сигурност и оповести биографията си пред публицистите. Обясни, че е приключил Военното учебно заведение във Велико Търново, с профил танкист, служил е в танково отделение в Асеновград до 89-та година. До 92 година се е обучавал в Академията в Симеоново за действен служащ от Военното контраразузнаване, по-късно е минал в допълнение образование в школата за още две години.

През август 1992 е назначен за действен служащ в престъпната полиция в Пловдив, в тогава съществуващата " Магистрална полиция ". Дейността му като действен служащ от 1992 година насетне е била обвързвана с грабежи по автомагистралите, изнасилвания и убийства. През 98-ма година става шеф група " Криминална полиция " в Трето районно ръководство в Пловдив, след което заема длъжността шеф на Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в града, с цел да стигне до зам.-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града на тепетата.

След представянето му вътрешният министър съобщи, че чака от новото управление на Министерство на вътрешните работи да надгради свършеното от настоящето.

" Ако идващият министър се споделя Петър Илиев, чакаме да направи повече от това, което ние направихме, даже да се повдигне критерият, това ще чакам. Предполагам, че това ще чака и цялото българско общество ", сподели той в отговор на журналистически въпрос. Рашков добави, че все още е обществено известно какво прави и е свършило служебното държавно управление, в частност Министерство на вътрешните работи, и прикани приемника си " да се проверяват напълно тези дейности на служебния кабинет, които са довели до приключване на държавната хазна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР