Новият директор на Китайския културен център в София г-н Уан

...
Новият директор на Китайския културен център в София г-н Уан
Коментари Харесай

Пламен Панов посрещна шефа на Китайския културен център

Новият шеф на Китайския културен център в София господин Уан Фушън дойде през днешния ден на публично посещаване в Пловдив.

Той бе придружаван от Джина Баларева - помощник събития в Центъра и семейство Белеви - Ирина Белева, общоприет консул в Шанхай (2011-2015) и старши консултант в Българо-китайската асоциация за бизнес развиване и Кръстьо Белев - шеф на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес развиване в Пекин.

Те бяха посрещнати в Дома на културата от заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов. Той описа на господин Фушън за Пловдив и богатата му история, както и за най-новите културно-исторически забележителности.

Специален акцент в диалога бяха и взаимоотношенията с трите побратимени китайски града.

Новият шеф на Китайския културен център господин Уан Фушън е работил 10 години в музея на град Нинбо, а по специалност е художник.



Единият от акцентите на работата му е обвързван с опазването и съхранението на културното завещание.

Пламен Панов описа на госта за опита и работата на четирите пловдивски музея, ОИ „ Старинен Пловдив “, ГХГ, реализацията на двата плана за Малката и Голямата Базилики.

Г-н Фушън показа свои хрумвания, свързани с продан на художници, реализирането на креативен работилници и ателиета по реституция, разпространение на китайското кино и образуване на българо-китайска културна седмица.

Китайският културен център в София е първият по рода си в Централна и Източна Европа. Създаден е през ноември 2017 година от Министерството на културата и туризма на Китай и с присъединяване на гр. Нинбо.

Пламен Панов срещна госта и с информация за трите учебни заведения по изкуствата в Пловдив – НХГ, НГСЕИ и НМУ, описа за АМТИИ, Фолклорен отбор „ Тракия “ и огромните фестивали с интернационално присъединяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР