Новият директор на Българският спортен тотализатор Георги Тарлеков, който бе

...
Новият директор на Българският спортен тотализатор Георги Тарлеков, който бе
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Новият шеф на тотото се оказа кмет на ГЕРБ

Новият шеф на Българският състезателен тотализатор Георги Тарлеков, който бе назначен от министъра на спорта Димитър Илиев тази заран на значимия пост, в действителност е човек на ГЕРБ, а не на " Продължаваме промяната ", откри Lupa.bg. В момента Тарелков е началник-отдел " Финансово-счетоводни действия и човешки запаси " в община " Връбница ". Той е назначен на поста си точно като човек на ГЕРБ. Тарлеков също по този начин е бил претендент на партията на Бойко Борисов за областен кмет на столичния ж.к. " Люлин ".

Той е от втория ешалон фрагменти на ГЕРБ. Според източници на Lupa.bg, Тарелков е доста непосредствен до един от основните фактори в Столична община - Орлин Алексиев, както и до изчезналия в последно време Елен Герджиков.

Георги Тарлеков сменя Ангел Иванов, който се задържа на поста рекордно малко време - едвам към три месеца. Ангел Иванов беше назначен с 5-годишен мандат в края на май от служебния министър на спорта Весела Лечева след извършен конкурс. Реално Иванов зае поста година по-рано - през август 2022 година, откакто служебното държавно управление на Гълъб Донев пристигна на власт. Той се счита за персонално предопределение на кръга към президента Радев, ръководен от съветниците му Пламен Узунов и Николай Копринков.



Както Lupa.bg заяви, общо трима нови членове на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор е сменил актуалният състезателен министър Димитър Илиев, сподели информация в Търговския указател.

В събота водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че вървят смени в държавни компании и на полицейски началници, без обаче те да са съгласувани с ГЕРБ, които са съдружен сътрудник. Смените в БСТ са утвърдени персонално от финансовия министър Асен Василев, демонстрира справката в Търговския указател.

Проверка на Lupa.bg откри, че новия шеф на тотото Георги Тарлеков е бил финансист на Българската федерация по авто спорт, която сега е с лишен лиценз. Основател и дълготраен президент на БФАС бе бащата на министър Димитър Илиев - Владимир Илиев.

Рада Гьонова е показана като " чиновник на БСТ повече от 16 година, с експертиза в региона на хазарта. По обучение е правист, също по този начин е магистър по стопанско ръководство и по право на Европейския съюз ". 

За Петър Пейчев пък е изтъкнато, че " има богат опит в реализация на планове, свързани с аудио-визуални артикули, в това число и на такива, финансирани от европейски стратегии. Бил е шеф на водеща продуцентска компания у нас. "

В Търговския указател името на Пейчев излиза като обвързван с " Дрийм Тийм Филмс " и  " Дрийм Тийм Пикчърс ", в които главно настоящо лице е ТВ продуцентът Евтим Милошев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР