Новият автомобил на Ферари за сезон 2023 във Формула 1

...
Новият автомобил на Ферари за сезон 2023 във Формула 1
Коментари Харесай

По-малки радиатори за новата кола на Ферари

Новият автомобил на Ферари за сезон 2023 във Формула 1 ще е с по-малки по мярка радиатори, а това ще значи по-скромни размери на въздушните кутии и по-ниско тегло на колата, която към този момент носи работното обозначение 675.

През 2022 F1-75 на Ферари нямаше никакви проблеми с охлаждането, като това важеше и за другите два потребителски тима, които използваха задвижващата система 066/7 - Алфа Ромео и Хаас. Също по този начин, преди началото на предишния сезон в Маранело взеха решение да се застраховат и заложиха на по-големи и по-тежки радиатори, с цел да е несъмнено, че задвижващата система и хибридните й детайли няма да страдат от прегряване.

Сега, за сезон 2023, инженерният екип, управителен от Енрико Кардиле е решил да понижи размерите на радиаторите съгласно потребностите на мотора. Естествено, тази информация, появила се през днешния ден в италианските медии надали ще бъде доказана от Черните кончета.
 Маса: Алонсо разцепи Ферари Маса: Алонсо разцепи Ферари
Но анализаторите показват няколко преимущества на това решение. Първо, понижаване на тежестта на колата и е изцяло допустимо 675 да слезе под минималното тегло от 796 кг, което пък ще даде опция на отбора да разположи баласт там, където желае. Второ, по-малките размери на радиаторите ще обезпечат по-компактни размери на колата и оттова, по-ниско аеродинамично противодействие и по-висока скорост. Предполага се, че радиаторите ще бъдат ситуирани на същото място като при F1-75 от предходната година, само че ще бъдат по-компактни и по-леки.
 Ферари утвърди Ред Бул Пауъртрейнс? Ферари утвърди Ред Бул Пауъртрейнс?
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР