Новите случаи на коронавирус в Токио се увеличават - броени

...
Новите случаи на коронавирус в Токио се увеличават - броени
Коментари Харесай

Ръст на заразените в Токио дни преди олимпиадата |

Новите случаи на ковид в Токио се усилват - броени дни преди началото на летните олимпийски игри, на които японската столица ще е хазаин, съобщи ДПА.

Днес управляващите оповестиха за 716 открити инфектирани през последните 24 часа. Миналата събота новите случаи са били със 182 по-малко. Броят през днешния ден е най-високият от повече от пет седмици.

По-голямата част от инфектираните са младежи сред 20 и 30 години. Извънредното състояние поради ковид в Токио и други японски префектури бе вдигнато на 20 юни. Редица ограничаващи ограничения обаче остават в действие най-малко до 11 юли.

Отложена от предходната година, олимпиадата в Токио ще се организира от 23 юли до 8 август. Има опасения, че тя може да форсира сензитивно разпространяването на ковид, и болшинството японци са срещу нейното осъществяване. Японското държавно управление, уредниците и Международният олимпийски комитет обаче дадоха обещание безвредни игри и строги хигиенични ограничения, отбелязва ДПА.

На спортните съревнования ще се позволяват до 10 хиляди фенове или запълване на потенциала на съответното оборудване на 50 %. Чуждестранни почитатели няма да се позволяват.

От началото на пандемията в Япония, с население от 126 милиона души, са регистрирани общо над 803 хиляди случая на ковид. Повече от 14 800 индивида са умряли.
/НС/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР