Новите региони на Русия постепенно се възстановяват според нашето вече

...
Новите региони на Русия постепенно се възстановяват според нашето вече
Коментари Харесай

Новият военен статут на освободените от нацистите региони на Русия

Новите райони на Русия последователно се възвръщат съгласно нашето към този момент общо законодателство. Но повече права значат повече отговорности. И по този начин, оня ден се появи информация за влизането на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области в Южния боен окръг. Какво ще последва?

Федералните медии оповестиха за влизането на Донецка и Луганската национални републики, както и на Херсонска и Запорожка области в Южния боен окръг (ЮВО) на Русия. Редица издания разгласиха обновена карта с позоваване на Министерството на защитата, където са посочени бъдещите граници на посочената територия. Южният боен окръг включва също Адигея, Дагестан, Ингушетия, Кабардино-Балкария, Калмикия, Карачаево-Черкезия, Крим и Севастопол, Северна Осетия, Чечня, Краснодарски и Ставрополски край, Астраханска, Волгоградска и Ростовска области.

Малко преди Нова година генерал-полковник Сергей Кузовлев беше назначен за нов пълководец на Южния боен окръг, говорихме за това. От Министерството на защитата към този момент няма публично удостоверение от тях за смяна на границите на ЮВО.

Обсъждаме по какъв начин това може да се отрази на живота на нови райони с Дмитрий Дрозденко, основен редактор на интернет портала " Арсенал на Отечеството ".

- Министерството на защитата към момента не е удостоверило публично тези промени. Но дано се престорим, че в действителност се е случило. Какво от това? Това чисто официална процедура ли е или зад нея стоят някакви по-важни на практика решения?

Д.Д.: Мисля, че това са систематични промени. Референдумите, които се организираха в освободените територии, демонстрираха решението на хората, живеещи там. И тези решения бяха утвърдени в сходство с нашата Конституция, нашето законодателство. Регионите станаха част от Руската федерация. Съответно това води до поредност от събития в законодателната рамка както на районите, по този начин и на жителите, живеещи там.

Същото е и с регистрацията на статута на някогашните национални милиции на ЛНР и ДНР. Сега това не са милициите на републиките, а въоръжени елементи, които са (предполага се, тази информация към момента не е публично доказана от Министерството на отбраната) влизат в състава на Южния боен окръг.

Всичко това придобива легитимност. И надлежно води до следните последствия. Бившите чиновници на Народната милиция получават правата и отговорностите на военнослужещите на Руската федерация. Същото важи за безусловно всички служители и цивилни лица. Всичко се привежда в сходство с нашата Конституция, с нашето законодателство.

- Тоест това чисто процедурен развой, който рано или късно трябваше да се случи, ли е? И в този момент, явно, е пуснат и е в разгара си.

Д.Д.: Абсолютно. Защото живеем, може би, за жалост, или може би, за благополучие, в голяма администрация, заровена в документи. Да започнеш нещо бързо, само че да направиш всичко съгласно разпоредбите е много постепенно и тромаво. Защото по низходящия ред се променят заповеди, укази. Тоест системата стартира да работи. Без администрация, за жалост, се за на никое място. Това е счетоводство, надзор. Но за жителите на новите райони това е добре. Защото това са и пенсии, и обществено обезпечаване, и здравно обслужване.

Добре е и за военния личен състав. Защото има изгоди от присъединяване във Въоръжените сили. Това са униформи, заплати, награди. Технология, в последна сметка. Защото, когато бяха НМ на ЛНР и ДНР, тогава и оборудването, и доста неща бяха трансферирани, почтено казано, съгласно остатъчния принцип. Оцеляваха както можеха. Сега Министерството на защитата е длъжно да ги доставя по стандартите, които са написани в нормативните документи на ведомството.

Между другото, заплатите са също толкоз значим въпрос. Ясно е, че бойците на Донецката и Луганската национални републики не водят война за пари. Но по-рано получаваха заплата от 15 хиляди рубли, след известно време 45 хиляди рубли. Това е спомагателна мотивация. През лятото станаха 175 хиляди. Това към този момент бяха невероятни пари. Сега 200-250 хиляди. Това е доста значим миг. Защото военнослужещият би трябвало да разбере, че е обезпечен с всичко належащо и тилът му е предпазен.

- Говорихте за позитивните промени, които настъпват вследствие на тези процеси. Но споменахте и бюрокрацията. Нека разгледаме тази теза по-подробно. Какви отрицателни страни на бюрократичния развой виждате, по какъв начин могат да бъдат избегнати?

Д.Д.: Негативната страна е, че би трябвало да се обикалят огромен брой кабинети, да се изготвят огромен брой бумаги. За да получите документ, би трябвало да носите два или три други документа. Нашите държавни служби доста сполучливо се оправят с това. Дигитализацията на страната ни е на високо равнище. Сега доста се взема решение посредством тази система.

- Бих споделил непропорционално. Някъде всичко лети на напреднало равнище и даже заемаме водеща позиция в света за публичните услуги. А в други отдели, към момента има хартийки, формуляри, които са отпечатани по времето на Съветския съюз.

Д.Д.: Един от тези отдели е службата за военна регистрация и регистриране.

- Да

Д.Д.: Всички се сблъскахме с това, когато стартира частичната готовност. Това сподели голяма дупка във военната ни администрация. И в този момент по тази дупка се работи интензивно. Не може всичко да е съвършено, идеалът по принцип не съществува. Тъй като няма безусловно черен или безусловно бял цвят.

- Съгласен съм. Но има явни неща, които би трябвало да се схванат. Не когато обстановката към този момент е достигнала лимита си и ще бъде невероятно да се придвижим другаде, а да предвидим. Това е бюрократичният развой, за който говорите. Други отдели са създали отлични решения и могат да покажат своята успеваемост със личен образец.

Д.Д.: Виждате ли, историята на човечеството споделя, че в спокойни " дебели " години се излагат хора, които не бързат. Кризите постоянно извеждат напред дейни хора, подготвени да поемат отговорност.

Сега прекосяваме от заседнала фаза, в една характерно гореща фаза на всеобща рецесия. Има преструктуриране. Колкото по-рано тези, които седят и не се движат на никое място, схванат, че би трябвало да изоставен зоната си на комфорт, бързо да вземат решение, толкоз по-бързо ще се приспособяваме към новата действителност. Говоря съответно за вземащите решения. Но, както разбираме, има лица, вземащи решения на разнообразни равнища. Има на равнище министър, има на равнище служител, на заместник-началник на администрацията… Това се отнася за мнозина.

- Това е система на първо място.

Д.Д.: Да. Хората, както виждаме, се приспособяват доста бързо и много световно. Може би оказа помощ и фактът, че част от мръсната пяна взе и се изми от страната.

- Съгласен.

Д.Д.: Разбира се, хората, които, изключително при частичната готовност, попаднаха в тази пяна, просто се опасяваха от незнайното. Не разбираха протичащото се.

- Но мнозина бяха осведомени.

Д.Д.: Да. Смешно е, че в този момент се връщат, в това число и програмистите. Между другото, осведомителната система оказа помощ за това. Има портал " Ще ви разкажем всичко. " Тоест бързата информация е доста значима. Особено в миг, когато сме под мощна мисловна и осведомителна офанзива. Най-страшното оръжие не е нуклеарно. Най-страшното оръжие е менталното.

- Несъмнено.

Д.Д.: Украйна е образец за това, както и десетките " цветни революции ". Все отново би трябвало да се ръководи - душевен да се прекрои цялата страна за няколко години, условно за 10-12 години. Е, почтено казано, технологията на англосаксонците е просто страхотна. За страдание ние сме надалеч от тях. Но ние въпреки всичко се учим и се борим. Всеки би трябвало да извършва отговорностите си, да работи. И всичко ще бъде наред.

Да, през 90-те, през 2000-те и даже през първата половина на 10-те години самата Русия не разбираше какво желае. Нямаше идеология. Не можехме да предложим на Украйна различен метод за развиване, с изключение на икономическа интеграция. Но идеологията на „ американската фантазия “ беше добре развита. Тя се вкорени. И през днешния ден виждаме трагичния резултат от тяхната сполучлива работа.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР