Новите песни на тези хора могат да докарат някого до

...
Новите песни на тези хора могат да докарат някого до
Коментари Харесай

Ицо Хазарта за квотите в музиката: Новите песни на тези хора могат да докарат някого до самоубийство

" Новите песни на тези хора могат да докарат някого до самоубийство. Препоръчвам на сътрудниците от " Възраждане " да ги слушат по няколко пъти. "

Това разяснява по бТВ в неделя заран депутатът от Политическа партия Христо Петров (Ицо Хазарта) във връзка настояването да има квота за българска музика в народен ефир.

Особено интензивно подкрепящи сходно предписание са някои от известните от близкото минало естрадни реализатори. Хазарта посочи, че тогавашните им песни са шлагери, само че направи разграничаване със сегашната обстановка.

" Когато имаме спор, да го водим с причини. Нека да не ме атакуват с това, че моята музика е цинична, тъй като съм склонен с това. Нерядко моите песни са такива единствено че в никакъв случай не съм ходил да се апелирам да ги въртят наложително по БНР или по националните медии ", добави той.

По време на разискванията на предлагането, идващо от " Възраждане ", Петров зае ясно позиция срещу квотите като изясни, че те " са избавителен пояс за некадърници ".

" Не съм желал закон, с цел да се върти моя тъпа ария. Когато съм правил хубава ария, нещата са се получавали... ", сподели още той в Комисията по културата.

Днес той изясни, че се е опитал на няколко пъти внимателно да изясни на сътрудниците си, които упорстват за квоти, че стават поддръжници на едно партийно мероприятие, " са част от акцията на едни търговци, част от една съветска партия ".

" Трета седмица - всичката Мара втасала, някой се демонстрира да изяснява по какъв начин желае да отбрани българското ", продължи депутатът от Политическа партия.

" Квотите са нужни за някой, който не съумява по различен метод да продаде своя артикул, т. е. не реализира качество ", отсече още той.

Някои от новите парчето Петров разказа не изключително ласкателно.

" Пее ли, отхрачва ли, мъчи ли се... ", даде образец той за актуален български реализатор.

" За мен актьорът би трябвало да бъде знак на свободния дух ", сподели той на въпрос би трябвало ли страната да помогне.

" Макар чалгата да е най-слушаната музика в България, най-голямата звезда е Лили Иванова и основна част от нейния триумф е, че тя в никакъв случай не би си разрешила да разяснява и да се бори за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди да се състоят ", добави още.

И продължи с образците, с които да онагледи тезата си: " Любо Киров също не идва на тези събирания, той знае, че същинската работа се прави в студиото и на сцената ".

" В момента процентът (предложението е да над 50 на сто-бел.ред.) българска музика по публичните медии е непосредствен до претенции. По БНР сиурно е и повече, ще изпаднем в особена обстановка в този момент с квотите този % там да намалее ", регистрира още депутатът Петров.

На въпрос за въвежданите от някои страни като Гърция, Франция квоти, той изясни, че става въпрос за национално характерна музика, разпознаваема в целия свят.

" Това, че по време на социализма някой е крал италиански песни, в случай че не сте българин, няма по какъв начин да разберете, че това е българска музика ", добави той за някои родни искания.

Хазарта, прочут с острите си рецензии към " Възраждане ", и този път не спести отношението си към партията и водача ѝ.

" През последните 10 години съм се занимавал с това да развъртвам музиката си, бизнеса си. Внесъл съм стотици хиляди левове в хазната. Не съм си построил къща с партийна дотация, не съм подскачал като цветарка от партия на партия. И въпреки че имам 10 пъти повече гласове на изборите, не приказвам от името на народа ", отсече той.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР