Новите перспективи в професията ресурсен учител и предизвикателствата пред приобщаващото

...
Новите перспективи в професията ресурсен учител и предизвикателствата пред приобщаващото
Коментари Харесай

Децата със специални потребности на фокус: Ресурсни учители от цялата страна обмениха опит с колеги от чужбина

Новите вероятности в специалността ресурсен преподавател и провокациите пред приобщаващото обучение бяха разисквани през днешния ден на Европейска конференция в София. Форумът на тематика „ Ресурсните учители и специфичните просветителни потребности в приобщаващото обучение “ събра на едно място специалисти от районните центрове в страната, членове на научната общественост, студенти и представители на разнообразни институции.

Конференцията беше открита от госпожа Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката, която акцентира значимостта на ресурсния преподавател в учебното заведение. По думите й приобщаващото обучение е съществена политика на Министерството на образованието и науката. „ Българските деца би трябвало да се усещат приобщени, подкрепени, спокойни, уверени и да напредват, когато имат потребност от специфична поддръжка “, уточни тя.

Директорът на дирекция „ Приобщаващо обучение “ в МОН госпожа Грета Ганчева съобщи, че ресурсният преподавател е основен в специфичното обучение, тъй като той е стожерът в екипа на просветителната институция. По думите й акомодацията на избрани деца е доста сложен развой и по тази причина се постанова същински професионализъм.
https://www.facebook.com/rcppposf/videos/1279370005973408
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР