Новината за влошеното здравословно състояние на кралица Елизабет II мигновено

...
Новината за влошеното здравословно състояние на кралица Елизабет II мигновено
Коментари Харесай

Операция „Лондон бридж“: Какво следва, след като кралица Елизабет II почине?


Новината за влошеното здравословно положение на кралица Елизабет II незабавно обиколи международните медии и обществени мрежи. Операция „ Лондон бридж “ е тайният проект на Обединеното кралство какво се случва след гибелта на кралицата.

Подготовката за гибелта и погребението на кралица Елизабет II е осъществена още през 60-те години на предишния век, като проектът е претърпял голям брой промени през десетилетията по-късно. Планът се актуализира три пъти годишно посредством среща с присъединяване на чиновници на държавния отдел, полицията и телевизионните оператори, написа „ Политико “ в обстоен материал по тематиката.

Денят на гибелта на кралицата

Според формалните документи, с които се е срещнал " Политико ", в часовете след гибелта на кралицата ще се организира " каскада от позвънявания ", която ще осведоми министър-председателя, секретаря на кабинета (най-високопоставеният държавен чиновник на Великобритания) и редица от най-високопоставените министри и чиновници.

Премиерът ще бъде осведомен от персоналния секретар на кралицата, който също ще уведоми Службата на Тайния съвет, която координира работата на държавното управление от името на монарха.

Кралското домакинство ще издаде " публично уведомление “, предоставяйки новината на обществеността.

Министрите и висшите държавни чиновници също ще получат имейл от секретаря на кабинета, чиято чернова гласи: " Скъпи сътрудници, пиша с горест, с цел да ви осведомявам за гибелта на Нейно Величество кралицата “.

След приемане на този имейл знамената в Уайтхол ще бъдат свалени на половина. Целта е това да стане за 10 минути.

В обучение, подхванато преди няколко години, Даунинг стрийт изрази опасения, че това би било невероятно, защото не наема флагман и не беше несъмнено, че постоянно ще има някой, който да може да смъкна флага. Един чиновник номер 10 предизвести, че екипът на премиера рискува да провокира публичен яд, в случай че би трябвало да бъде извикан външен реализатор и знамето не може да бъде спуснато бързо. Смята се, че този проблем към този момент е решен.

Парламентът на Обединеното кралство и развитите законодателни органи в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще пресечен работата си.

Уебсайтът на кралското семейство ще се промени на черна страница с малко изказване, потвърждаващо гибелта на кралицата. Уебсайтът на държавното управление на Обединеното кралство - GOV.UK - ще покаже черен банер в горната част. Всички обществени медийни страници на държавни ведомства също ще демонстрират черен банер и ще трансформират профилните си фотоси с герба на ведомството. Съдържание, което не е незабавно, не би трябвало да се разгласява. Ретуитовете са категорично неразрешени, в случай че не са позволени от ръководителя на връзките на централното държавно управление.

Кралското семейство ще разгласи проектите за погребението на кралицата, което се чака да се състои 10 дни след гибелта ѝ.

Премиерът ще бъде първият член на държавното управление, който ще направи изказване. Всички останали членове на държавното управление ще бъдат инструктирани да не разясняват, до момента в който министър председателят не се изкаже.

Министерството на защитата ще провежда провеждането на оръдейни залпове на всички залпови пунктове. Ще бъде оповестена национална минута безмълвие. След това министър-председателят ще организира визита с новия крал, чиято тирада пред нацията ще се организира в 18 ч.

По същото време ще има възпоменателна работа в катедралата " Св. Павел " в сърцето на Лондон. Ще участват министър-председателят и дребен брой висши министри.

Ден 1 след гибелта на кралицата

В 10 ч. сутринта в деня след гибелта на кралицата Съветът по присъединението, който включва висши държавни фигури, се събира в двореца Сейнт Джеймс, с цел да прогласи крал Чарлз за новия суверен, в случай че той надживее Елизабет II.

Стотици частни съветници, в това число премиера и висши министри, ще бъдат поканени да участват, като се чака господата да носят утринни рокли или салонни костюми с черни или тъмни връзки. Не би трябвало да се носят никакви декорации.

След това прокламацията ще бъде прочетена в двореца Сейнт Джеймс и Кралската борса в лондонското Сити, потвърждавайки Чарлз като крал.

Парламентът ще се събере, с цел да одобри съболезнователно известие. Всички останали парламентарни действия ще бъдат прекратени за 10 дни. Депутатите ще отдадат респект в Камарата на общините.

В 15:30 часа министър председателят и кабинетът ще имат визита при новия крал.

Ден 2 след гибелта на кралицата

Ковчегът на кралицата ще се върне в Бъкингамския замък. Ако кралицата почине в Сандрингам, нейната резиденция в Норфолк, Източна Англия, тялото ѝ ще бъде пренесено с кралски трен до гара Сейнт Панкрас в Лондон, където ковчегът й ще бъде посрещнат от министър-председателя и министрите от кабинета.

Ако тя почине в Балморал в Шотландия, интервенция " ЕДНОРОГ " ще бъде задействана, което значи, че тялото ѝ ще бъде пренесено до Лондон с кралски трен, в случай че е допустимо. Ако не, ще бъде задействана интервенция " OVERSTUDY ", което значи, че ковчегът ще бъде трансфериран със аероплан. Премиерът и министрите ще участват на банкет за посрещане на ковчега.

Ден 3 от гибелта на кралицата

Сутринта крал Чарлз ще получи съболезнованията в Уестминстър Хол. Следобед той ще стартира обиколка на Обединеното кралство, като ще стартира с посещаване на шотландския парламент и работа в катедралата " Свети Джайлс " в Единбург.

Ден 4 от гибелта на кралицата

Крал Чарлз ще дойде в Северна Ирландия, където ще получи още една молба за съболезнования в замъка Хилсбъро и ще участва на работа в катедралата " Св. Анна " в Белфаст.

Ще се организира подготовка за интервенция " LION ", процесията на ковчега от Бъкингамския замък до Уестминстърския замък.

Ден 5 от гибелта на кралицата

Шествието от Бъкингамския замък до Уестминстърския замък ще се организира по параден маршрут през Лондон. След идването на ковчега ще има работа в Уестминстър Хол.

Ден 6 от гибелта на кралицата

Кралицата ще лежи в Уестминстърския замък в продължение на три дни в интервенция с кодовото име " FEATHER ". Ковчегът й ще лежи върху повдигната кутия, известна като катафалк в средата на Уестминстър Хол, която ще бъде отворена за обществеността 23 часа дневно. Ще се издават билети за ВИП персони, с цел да могат да имат времеви период.

На шестия ден ще се организира подготовка за държавното погребално шествие.

На седмия ден крал Чарлз ще пътува до Уелс, с цел да получи още една молба за съболезнования в Народното събрание на Уелс и да участва на работа в катедралата Лиандаф в Кардиф.

През този интервал държавните служби ще бъдат погълнати от голяма подготовка за погребението.

Министерството на външните работи има за задача да провежда идването на държавни глави и значими персони от чужбина. Министерството на вътрешните работи дава отговор за ограниченията за сигурност, а държавният секретариат за национална сигурност и разследващите служби ще бъдат в нараснала подготвеност за всяка нараснала терористична опасност.

Премиерът и кралицата се споразумяха денят на държавното заравяне да бъде " Ден на народен печал “. Денят на процедура ще бъде формален празник, макар че няма да бъде посочен като подобен. Ако погребението се пада през уикенда или действителен празник, няма да има спомагателен ден. Ако погребението се пада в работен ден, държавното управление не възнамерява да подреди на работодателите да дават на чиновниците почивен ден.

Ден 10 от гибелта на кралицата

Държавното заравяне ще се организира в Уестминстърското абатство. По обяд в цялата страна ще има две минути безмълвие. Шествия ще има в Лондон и Уиндзор.

Ще има работа в параклиса " Св. Георги " в замъка Уиндзор, а кралицата ще бъде заровена в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР