Новината за смъртта на създателя на частната групировка Вагнер Евгени

...
Новината за смъртта на създателя на частната групировка Вагнер Евгени
Коментари Харесай

Байдън: Малко неща в Русия се случват, зад които не стои Путин

Новината за гибелта на основателя на частната формация Вагнер Евгени Пригожин провокира доста интернационалните реакции. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън направи коментар, че съветският му сътрудник Владимир Путин е забъркан. Според украински публични представители хипотетичното ликвидиране на Пригожин е предизвестие към съветския „ хайлайф “.Германският външен министър Анелена Баербок съобщи, че не може да се разчита на формалните съветски изказвания.
Кремъл неведнъж ни е лъгал и по тази причина не е инцидентно, че целият свят гледа към Кремъл, когато един компрометиран някогашен поддръжник на Путин ненадейно падне от небето, два месеца откакто се е опитал да вдигне въстание. Познаваме тази причинност в Русия - смъртни случаи и съмнителни самоубийства, рухвания от прозорци, които остават необяснени. Една диктаторска властова система, която е построена върху насилието, познава единствено насилието, както в страната, по този начин и в чужбина.
Аналена Баербок, министър на външните работи на Германия

Американският президент Джо Байдън разяснява, че в Русия " малко неща се случват, зад които не стои президентът Владимир Путин “.
Ако съм Пригожин, ще внимавам какво пия. Не знам сигурно какво се е случило, само че не съм сюрпризиран. Няма доста неща, които се случват в Русия, зад които да не стои Путин.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Франция има " основателни подозрения " по отношение на повода за самолетната злополука, при която евентуално е умрял Евгений Пригожин, съобщи държавният представител Оливие Веран.Пригожин е бил " индивидът, който е правил мръсната работа на Путин. Това, което е направил, е неразривно обвързвано с политиката на съветския президент. Пригожин оставя след себе си всеобщи гробове и бъркотии в огромна част от земното кълбо - Африка, Украйна и самата Русия. Съветникът на украинския президент, Михайло Подоляк, разяснява, че Пригожин „ е подписал личната си смъртна присъда “, откакто се споразумя с водача на Беларус, Александър Лукашенко, да спре протеста.Жителите на Москва също се питат каква е повода за самолетната злополука.
Самолетът не е могъл да се разбие самичък. Някой е направил всичко това. Прекалено доста се натрупа върху него с този протест и следствията от него. Нямаше по какъв начин да си тръгне елементарно от този живот.
Сергей, локален гражданин

А сега на злополуката в Москва – Владимир Путин беше в Курск за празнувания, свързани с Втората международна война. Там връчи на военни оценката Герой на Русия, което е получавал и самият Пригожин.  В Санкт Петербург оставиха цветя и възпламениха свещи покрай централата на „ Вагнер “.  Спасителите откриха 10 тела, а съветските медии цитираха анонимни източници от Вагнер, които потвърдиха гибелта му.Официално удостоверение обаче няма. Това се случи два месеца откакто те проведоха протест, който накърни престижа на съветския президент Владимир Путин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР