Председателят на КНР Си Дзинпин направи първото си държавно посещение

...
Председателят на КНР Си Дзинпин направи първото си държавно посещение
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Европа трябва да счита Китай като възможност, а не заплаха

Председателят на КНР Си Дзинпин направи първото си държавно посещаване в Унгария. Преди няколко дни публицисти от Китайската медийна група разговаряха с унгарския министър председател Виктор Орбан.

Що се отнася до тематиките, обсъждани с Китай, Орбан преди всичко загатна въпроса за войната и мира в Европа. Той означи, че нито Китай, нито Унгария в никакъв случай не са подкрепяли война под каквато и да е форма. Мирът, естетика и съдействието постоянно са най-хубавият избор. Унгария се надява, че Китай може да играе значима роля като миротворец. Второ, той загатна съдействието с Китай в икономическата област и сподели, че Китай заема водеща позиция в електрическите транспортни средства, осведомителните технологии, железопътните линии и други области, а Унгария се надява да показа дивидента, който високите технологии на Китай носят.

В отговор на по този начин наречената политика на „ отцепване “ от някои западни страни, Виктор Орбан счита, че през последните десетилетия хора на Запад са се възприемали като международни владетели или водачи. Но през последните две десетилетия светът се е трансформирал, а нови сили стават все по-мощни. „ Ние можем да научим от историята, че съдействието и взаимосвързаността постоянно ще бъдат по-добри от изолацията и разединяването “.

Говорейки за по този начин наречения „ свръхкапацитет “ в Китай, Орбан сподели, че Европа би трябвало да преглежда Китай като опция, а не като риск или опасност. „ Ако желаете да сте номер едно в света, би трябвало да сте конкурентоспособни. За да бъдете конкурентоспособни, би трябвало да се усъвършенствате, а не да пречите на другите да се развиват “, безапелационен е унгарският министър председател.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11195 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед25474Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед36130Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед16441Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед15560Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77804Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76794„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76610В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР