Нови училища по информационни технологии във Варна и в Стара

...
Нови училища по информационни технологии във Варна и в Стара
Коментари Харесай

Двойни стипендии за инженери

Нови учебни заведения по осведомителни технологии във Варна и в Стара Загора
Двойни стипендии дава страната за инженери и други дефицитни механически специалности в университетите. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев за Канал 3. Имаме дефицит на експерти в много сфери, само че най-болезненият, сякаш, е на механически експерти с професионално и висше инженерно обучение. Затова приемът е преструктуриран, даваме спомагателни стипендии, гласувахме стипендии за дуалната форма на образование за учениците. Същото се случва във висшето обучение, даваме втори стипендии в предпочитаните професионални посоки ”, означи министърът, който добави, че „ положителната вест, е, че от ден на ден възпитаници избират професионално обучение ”.

Дуалното обучение у нас се уголемява всяка година, двойно се усилва броят на паралелките, само че освен на дуалното. За трета поредна година вършим сериозна крачка, 60% от общия банкет в осми клас ще бъде за пръв път в професионални паралелки, сподели Вълчев.

„ Увеличаваме каузи на техническото професионално обучение. Във Варна и Стара Загора откриваме две нови учебни заведения, осведомителните технологии са също част от техническото обучение ”, посочи Красимир Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР