Нови правила за тротинетките в София въвежда общината. Столичният общински

...
Нови правила за тротинетките в София въвежда общината. Столичният общински
Коментари Харесай

Какви са новите правила за тротинетките в София?

Нови правила за тротинетките в София вкарва общината. Столичният общински съвет (СОС) реши да бъдат въведени ограничавания на скоростта на електрическите тротинетки в София и правилник за паркирането им.

Водачите под 18 година би трябвало да са наложително с каска

От 1 август се не разрешава придвижването на тротинетки в парковете и пешеходните зони в София. Въвежда се ограничаване от 5 км/ч , а това значи не да я карате, а да я бутате в тези пространства.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Безопасността на жителите е най-важна. Ние не забраняваме тротинетките, само че тротинетките, както всички други участници на пътя, би трябвало да съблюдават разпоредбите, без значение дали са на електрическа сила, на дизел или на бензин “, разяснява пред bTV ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Ще има и санкция

„ Парковете, градските и пешеходни пространства стават неразрешена зона за тротинетки. Те и в този момент са такава по закон, само че резултатът е нулев, както виждаме. Затова предвиждаме и задължаваме фирмите, които отдават чартърен 2000 тротинетки в София софтуерно да лимитират и да не могат да се движат тротинетките с повече от 5 км/ч в тези пространства “, изясни ръководителят на СОС.

При случая изгоря част от жилището на китариста на „ Ку-Ку Бенд “ Цветан Недялков

Българската асоциация за електромобилност излезе със своя позиция против възбраната: „ Убедени сме обаче, че сигурността е тясно обвързвана с разширение опциите за напредване с електрически тротинетки и колела, а не с тяхното ограничение “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР