Нови десет конкурса за ръководства на лечебни заведения за болнична

...
Нови десет конкурса за ръководства на лечебни заведения за болнична
Коментари Харесай

Конкурси за директори на редица болници обяви МЗ

Нови 10 състезанието за управления на лечебни заведения за болнична помощ разгласи Министерството на здравеопазването. Осем от тях са в София, деветата е плевенската университетска многопрофилна болница „ Георги Странски “, а десетата – най-голямата болница у нас, УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив. 

За плевенската и пловдивската лечебни заведения, както и за две от столичните – УМБАЛСМ „ Пирогов “ и СБР – Наказателен кодекс, оповестените състезания са за шеф и представител на страната.

Във всички останали са отворени позициите за целия Съвет на шефовете: изпълнителен шеф, представител на страната и самостоятелен член.

Освен „ Пирогов “ и „ Специализирани лечебни заведения за рехабилитация – Национален комплекс “, останалите лечебни заведения в столицата са УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, детската СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “, Националната кардиологична болница, многопрофилната болница за интензивно лекуване по неврология и психиатрия „ Св. Наум “, Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация и Специализираната болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания „ Проф. Иван Киров “.

Изискванията към претендентите за постовете са нормалните. Договорите с всички определени претенденти ще бъдат подписани за цялостен мандат от три години.

Срокът за подаване на документи за претендентите да оглавят НКБ, „ Св. Наум “ и Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация е 8 февруари 2024 година, а за останалите лечебни заведения – 9 февруари 2024 година

Подробности за всички състезания вижте .
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР