Нови близо 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани от Министерството

...
Нови близо 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани от Министерството
Коментари Харесай

МРРБ отпуска нови 33 млн. лв. за мерки за енергийна ефективност в 19 малки български общини

Нови близо 33 млн. лева ще бъдат вложени от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ посредством Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година в ограничения за енергийна успеваемост в 32 плана на 19 български общини. Това заяви Министерство на регионалното развитие в понеделник.

Проектите са утвърдени по процедура "Енергийна успеваемост в периферните райони-2 " по предпочитана ос 2 на европейската стратегия.

Одобрени са планове на общините Троян, Златоград, Малко Търново, Крумовград, Белоградчик, Девин, Поморие, Разлог, Свиленград, Нови пазар, Ботевград, Севлиево, Малко Търново, Елхово, Генерал Тошево, Пещера, Карнобат, Попово и Берковица.

Проектите включват действия по възстановяване на енергийната успеваемост на многофамилни жилища, здания от общинската и държавната администрация, общинската просветителна, обществена и културна инфраструктура.

Процедурата "Енергийна успеваемост в периферните райони-2 " е продължение на първата мярка за енергийна успеваемост в периферни региони, по която са подписани 170 контракта на обща стойност над 167 млн. лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР