Нови бензинови двигатели, 6-степенна трансмисия с двоен съединител, 21 кВ

...
Нови бензинови двигатели, 6-степенна трансмисия с двоен съединител, 21 кВ
Коментари Харесай

Новият Opel Corsa за първи път с 48V хибридно задвижване

Нови бензинови мотори, 6-степенна трансмисия с двоен съединител, 21 кВ електрически мотор

Светлин Желев преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 16:52 | 28.11.2023

Мъж съхранява години наред камък, мислейки си, че в него има злато, само че се оказал доста по-ценен

IT НовиниСветослав Димитров - 18:40 | 29.11.2023

Гугъл пусна незабавна актуализация за Chrome и предложи на всеки неотложно да актуализира своя браузър

IT НовиниДаниел Десподов - 16:44 | 30.11.2023

Най-големият айсберг в света стартира да се движи и напуща водите на Антарктида

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Opel за първи път ще показа новата Corsa с 48-волтова хибридна технология. Системата разполага с литиево-йонна батерия, която се зарежда автоматизирано при избрани условия на шофиране и нови 1,2-литрови трицилиндрови бензинови мотори със 74 кВ/100 к.с. и 100 кВ/136 к.с., които са създадени особено за хибридно приложение. Двигателите са съчетани с нова електрифицирана шестстепенна трансмисия с двоен съединител и електрически мотор с мощ 21 кВ/28 к.с.

Ефективна, занимателна за шофиране и лесна за приложимост, 48 волтова хибридна технология е идеална за новия Opel Corsa. В съпоставяне с сходна неелектрифицирана Corsa 1.2 с осемстепенна автоматизирана скоростна кутия (разход на гориво в цикъла WLTP: 5,5-5,4 л/100 км; 125-122 гр/км CO2, и двете комбинирани), новият 74 кВ/100 к.с. Corsa Hybrid с 48V технология (WLTP разход на гориво: 4,7-4,6 л/100 км; 106-102 гр./км CO2, и двете комбинирани) може да спести близо 1,0 л./100 км гориво (около 15%) и също по този начин да понижи CO2 излъчванията.

Безпроблемно: Бензиновият мотор и електрическият мотор работят дружно и поотделно

При всекидневно шофиране, без значение дали по градски или пътища отвън обитаеми места, бензиновият мотор на Opel Corsa Hybrid и електрическият мотор работят дружно или поотделно, с цел да усъвършенстват потреблението на сила и продуктивността. Системата предлага преимущества на първо място в градския трафик.

Електрическият мотор също по този начин разрешава на Opel Corsa да се задвижва изцяло електрически до един километър при условия за невисок въртящ миг (напр. при маневриране или под 30 км/ч в градски трафик) и подкрепя бензиновия мотор при ускоряване, например при пускане от място. По време на понижаване на скоростта, бензиновият мотор стопира и е-моторът работи като генератор за презареждане на 48 волтовата батерия на хибридната система. Батерията също съхранява силата, рекуперирана от регенеративната спирачна система.

Новият Opel Corsa с 48 волтова система: Правилният избор, изключително в града

Новият Opel Corsa с 48 волтова хибридна система е съвършен за клиенти, които карат най-вече в града и извънградските зони. Най-съвременната технология е налична и лесна за използване; ще се хареса и на клиентите, които желаят да изпитат заниманието от шофирането с електричество за първи път, без да се постанова презареждане от мрежата.

Компактната 48 волтова хибридна технология включва:

Ново потомство трицилиндрови 1,2-литрови бензинови мотори, които са особено създадени за хибридизация и дават отговор на стандарта за излъчвания Euro 6.4. Двигателите със 74 кВ/100 к.с. и 100 кВ/136 к.с. доближават пиковата си мощ при 5500 об./мин и развиват оптимален въртящ миг надлежно от 205 Nm и 230 Nm при 1750 об/мин. За оптимална успеваемост новите мотори работят в цикъла на горене на Miller. Този термодинамичен цикъл е задействан от турбокомпресора с променлива геометрия, който усъвършенства продуктивността при ниски обороти в минута и изменчивото газоразпределение на клапаните.

Нова електрифицирана, шестстепенна трансмисия с двоен съединител, която също е проектирана особено за хибридни приложения. Превключванията без спиране на въртящия миг са по-кратки и комфортът е по-висок. Трансмисията съдържа електрическия мотор, DC инвертора и ECU (Engine Control Unit), оптимизирайки размера и тежестта на задвижването и осигурявайки отлична продуктивност при шофиране. Синхронен електродвигател с непрекъснат магнит, интегриран в скоростната кутия, създава пикова мощ от 21 кВ/28 к.с. и оптимален въртящ миг от 55 Nm. Стартер с ремъчно задвижване, който – в композиция с е-мотор – започва бензиновия мотор от леден старт. Ремъчният запалител също рестартира мотора бързо и безпроблемно по време на шофиране. 48V литиево-йонна батерия с потребен потенциал 432 Wh, инсталирана под предната лява седалка. Това разположение освен реализира оптимално систематизиране на тежестта за добра динамичност на шофиране, само че също по този начин разрешава да се резервира цялостният размер на багажника. Две електрически мрежи – 12V мрежа с ниско напрежение, захранваща оборудването на автомобила (напр. електрически прозорци, информационно-развлекателна система); и 48V мрежа за зареждане на хибридната система.

С 48 волтово хибридно задвижване, новият Opel Corsa предлага необятна гама от задвижвания, вариращи от чисто електрически до хибридни и до високоефективни мотори с вътрешно горене, което е ненадминато в сегмента на дребните коли. Новата технология прибавя спомагателен подтик към продължаващата атака на Opel за електрификация. Планът на марката със мълния в логото –  Blitz е да предложи най-малко един електрически модел във всяка автомобилна линия до края на 2024 година, а от 2025 година всеки нововъведен модел на Opel ще бъде изцяло електрически.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР