На Велика събота започна боядисването на екзотични яйца в зоопарка

...
На Велика събота започна боядисването на екзотични яйца в зоопарка
Коментари Харесай

Започна боядисването на екзотични яйца в зоопарка в Бургас

На Велика събота стартира боядисването на екзотични яйца в зоопарка в Бургас. Посетителите ще могат да видят от близко и да се срещнат с тънкостите на обагрянето на другите по мярка и специфичност яйца. Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус, защото боядисването му е същинско предизвикателство.

" Първото яйце, което боядисахме е яйце от токачка. То има по-плътна черупка, употребява се доста за герой, богато е на калий и желязо, потребно е за хора, които страдат от анемия ", изясни Венета Дъбова.

Тя сподели, че част от яйцата се боядисват с естествени оцветители - зелени подправки, обелки от лук и куркума, алено цвекло и други



" Експозицията, която виждате, е най-голямата колеция на екзотични яйца на диви и питомни птици у нас. Интересът към яйцата е огромен. Тук са над 50-60 яйца от разнообразни типове птици от нашия зоопарк ", сподели Кръстьо Дъбов, притежател на зоопарка в Бургас.

Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и доста други.



Бургаският зоопарк ще раздаде великденски яйца на част от жителите си. Предвидено е това да стане на Възкресение Христово - в неделя по обяд. В наличието на посетителите гледачите ще раздадат на животните нормирано количество великденски яйца, което е част от празничната стратегия на зоологическата градина в дните от 1 до 6 май.

Вижте директното включване на Давид Сукнаров


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР