Офанзивата в Рафах ще доведе до кървава баня, се посочва

...
Офанзивата в Рафах ще доведе до кървава баня, се посочва
Коментари Харесай

СЗО алармира: Офанзивата в Рафах ще доведе до кървава баня

Офанзивата в Рафах ще докара до " кървава баня ", се показва в изказване на СЗО, публикувано в обществената мрежа " Екс ".

 

Към момента в граничния град са подслонени над 1,2 млн. души, като доста от хората не могат да отидат другаде. Ако Израел инициира сухопътна интервенция, това ще провокира нова вълна на разселване, " ще ограничи още повече достъпа до храна, вода, здравни и санитарни услуги, ще докара до експлоадиране на повече огнища на болести, до още по-голямо разпространяване на глада и до повече човешки жертви ", отбелязва още международната организация. 

По данни на СЗО единствено 33% от 36-те лечебни заведения в Газа и 30% от центровете за първична здравна помощ действат в някаква степен на фона на непрестанните израелски офанзиви и дефицита на жизненоважни медицински консумативи, гориво и личен състав.

 

СЗО упорства за " неотложно и трайно преустановяване на огъня и унищожаване на пречките за доставката нужните количества незабавна филантропична помощ до Газа, както и по цялата ѝ територия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР