Канадската полиция съобщи, че е арестувала в петък трима заподозрени

...
Канадската полиция съобщи, че е арестувала в петък трима заподозрени
Коментари Харесай

Канадската полиция арестува 3-ма при убийството на сикхски сепаратист, което обтегна връзките с Индия

Канадската полиция заяви, че е арестувала в петък трима обвинени в убийството на сикхски сепаратистки водач предишния юни, което се трансформира в център на дипломатически спор с Индия, и проверява вероятните връзки сред арестуваните и индийското държавно управление.

Трима индийски жители на към 20 години, разпознати като Камалприт Сингх, Каран Брар и Карамприт Сингх, бяха задържани в Едмънтън, Албърта в петък сутринта при убийството на 45-годишния Хардип Сингх Ниджар от маскирани въоръжени мъже отвън Ванкувър, заяви полицията.

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо провокира дипломатическа омраза с Индия през септември, когато сподели, че има „ достоверни обвинявания “ за индийско присъединяване в убийството на Ниджар.

Индия упрекна Ниджар във връзки с тероризма, само че яростно отхвърли присъединяване в убиването. В отговор на обвиняванията предходната година Индия подреди на Канада да в профил 41 от 62-ма дипломати в страната. Напрежението остава, само че от този момент ненапълно намал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР