Новата технология silicon-carbon използва силициеви електроди в литиево-йонните батерии. Съобщава

...
Новата технология silicon-carbon използва силициеви електроди в литиево-йонните батерии. Съобщава
Коментари Харесай

TDK заяви, че разработва нови силициеви батерии, които ще доведат до революция при смартфоните

Новата технология silicon-carbon употребява силициеви електроди в литиево-йонните акумулатори. Съобщава се, че новите акумулатори оферират 10% по-голям потенциал от стандартните акумулатори с графитен анод и могат да бъдат направени доста по-тънки от стандартните акумулатори.

TDK Corp, основен снабдител на Apple Inc, неотдавна показва огромен пробив в технологията на батериите за смарт телефони, като показа дребни по мярка литиево-йонни акумулатори със силициеви електроди.

Компанията, която е най-големият производител на акумулатори за смарт телефони в света, е първата, която ползва това софтуерно достижение, нормално разработвано и употребявано за електрическите транспортни средства, единствено че в този момент при смарт телефоните.

TDK стартира да доставя тези новаторски акумулатори през първата половина на 2023 година, отбелязвайки доста развиване в устрема към реализира на доста по-висока енергийна компактност, което дава опция за произвеждане на все по-тънки устройства.

Използването на силициеви електроди в литиево-йонните акумулатори е стъпка напред в съхранението на електрическата сила, което е от решаващо значение за промишлеността на смарт телефоните. Конкурентите на TDK, като Samsung SDI Co. и LG Energy Solution, ползват разнообразни подходи, в това число характерно нареждане на материалите за производството на по-компактни акумулатори. Други други възможности варират от основани на графен кафези и акумулатори с корав електролит до водородни горивни кафези и натриево-йонни акумулатори.

Като единствен всеобщ производител на силициево-въглеродни акумулатори за смарт телефони, TDK провокира забележителен интерес, изключително от страна на производителите на телефони, които се стремят да отличат своите артикули на този към този момент кондензиран пазар посредством ултратънки устройства с акумулатори с по-голям потенциал. Още повече, че TDK дава обещание до края на годината да усили с 40% потенциала на своите нови акумулатори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР