Новата оценка, изготвена при проверката на Европейската комисия в България

...
Новата оценка, изготвена при проверката на Европейската комисия в България
Коментари Харесай

Проверка по границите: България и Румъния са повече от готови да се присъединят към Шенген

Новата оценка, направена при инспекцията на Европейската комисия в България и Румъния за приложението на разпоредбите за Шенген неотдавна, сподели, че двете страни са повече от подготвени да се причислят към европейското пространство без гранични инспекции. Това съобщи през днешния ден представител на Европейска комисия на конференция в отговор на въпрос.

От 2011 година Европейска комисия упорства за разширението на Шенген, уточни представителят. Според комисията България, Румъния и Хърватия са изпълнили всички нужни условия, с цел да се причислят. Наскоро беше осъществена оценка в България и Румъния, проведена и съгласувана от Европейска комисия, с присъединяване на представители на страните от Европейски Съюз, означи той.

Потвърдено бе, че България и Румъния са повече от подготвени да се причислят към Шенген. Резултатите са извънредно позитивни, не бе открит никакъв проблем, който би оправдал по-нататъшно закъснение, добави представителят.

По неговите думи всички страни от Европейски Съюз признават големите достижения на България и Румъния в използването на разпоредбите за Шенген. Чешкото председателство бързо ще придвижи въпроса напред, разясни представителят.

Работната група по въпросите на Шенген към Съвета на Европейски Съюз прегледа тези заключения през вчерашния ден на закрито съвещание. Както Българска телеграфна агенция заяви, чешкото председателство има намерение да сложи въпроса на гласоподаване на съвещание на Съвета на Европейски Съюз на 8 декември. За позитивно решение е належащо единогласие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР