Новата министърка ще разчита на личните лекари и колегите си

...
Новата министърка ще разчита на личните лекари и колегите си
Коментари Харесай

Сербезова ще бори ниската ваксинация с експертен съвет

Новата министърка ще разчита на персоналните лекари и сътрудниците си фармацевти да убедят нацията
В първия ден от седмицата, здравният министър доктор Асена Сербезова привиква първия си експертен съвет. Причината са ниските равнища на имунизация в нас.

Страната ни е с имунизирани малко повече от 30%, което е най-ниското равнище в целия Европейски съюз. След относително приличния старт при започване на годината и напролет, целият имунизационен развой беше зачеркнат с началото на първия длъжностен кабинет на Стойчо Кацаров. Той спря „ зелените коридори “ за искащите и разгласи желание да имунизира първо предпочитани групи – възрастни и хора със здравословни проблеми. Същият метод беше опитан у нас след доставката на първите ваксини. Той обаче беше потвърдил, че е извънредно неефикасен, тъй като точно тези групи бяха измежду най-скептичните, до момента в който по-младите имаха подготвеност да се имунизират.

Сега Сербезова ще търси вид да имунизира популацията без да бъде налагана наложителна ваксина. Тя към този момент съобщи, че ще се разчита на персонални лекари и фармацевти да убеждават хората за имунизирането против COVID-19.

Междувременно в понеделник се чака да дойдат и имунизациите за деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР