Новата бойна машина на германските сухопътни войски Puma, разработвана за

...
Новата бойна машина на германските сухопътни войски Puma, разработвана за
Коментари Харесай

N-tv.de: Новият германски БМП за „сдържане” на Русия остарява, докато влезе в строя

Новата бойна машина на немските сухопътни войски Puma, разработвана за силите за бързо реагиране на НАТО, в чиито задания влиза въздържане на Русия, наподобява ще стане новото „ проблематично дете ” на Бундесвера, написа немското интернет-издание N-tv.de Според източници във военните кръгове, новите БМП за армията постъпили в базов вид и се явяват механически остарели, за модернизирането им ще отидат доста пари, а времето до плануваното начало на употребата им остава прекомерно малко.

Бундесверът към този момент получи 190 машини от декларираните 350. За силите за бързо реагиране на НАТО би трябвало да бъдат осъвременени 40 от тях, като това, съгласно N-tv.de, щяло да коства 500 млн евро.

Един от основните проблеми е липса на радиооборудване, способно да предава шифровани сигнали в необятен диапазон. Без него Puma не може нищо да опълчи на техника със модерно въоръжение, написа медията.

Представител на индустриалната компания Krauss-Maffei Wegmann, декларирал, че всички договорни отговорности са изпълнени.

Ръководството на Бундесвера щяло да взема решение дали да отпусне парите. От тях една трета щели да бъдат изразходени за рационализиране на БМП, една трета – за радиоапаратура и програмно обезпечаване, последната трета – за аварийни елементи, ремонт и техническо обслужване.

За да може НАТО да употребява 40 машини през 2023 година, те би трябвало да са подготвени още през 2020 година

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР