Новак Джокович заяви, че е готов отново да играе на

...
Новак Джокович заяви, че е готов отново да играе на
Коментари Харесай

Джокович: Не се сърдя на Австралия, искам отново да играя там


Новак Джокович съобщи, че е подготвен още веднъж да играе на Australian Open, стига визата му да бъде възобновена. Световният №1 бе депортиран от страната през януари и не му бе разрешено да взе участие на тазгодишния шампионат, само че промяната на държавното управление би могла да промени фрапантно обстановката за него в бъдеще. Сърбинът разяснява също идният осминафинал против Диего Шварцман, катко и наличието на няколко известни персони от света на футбола на вчерашния му мач.

„Диего е един от най-бързите играчи в Тура. Най-големите му триумфи са в шампионати на клей, тъй че няма подозрение, че ме чака доста сложен мач. Познавам го добре, защото през годините сме изииграли голям брой завладяващи дуели на няколко настилки. Срещу него постоянно очакваш разиграването да продължи още един удар. Този мач ще бъде доста тежък във физическо отношение, само че се усещам квалифициран. Не съм прекарал доста време на крота от началото на шампионата и също така се намирам в доста добра форма, тъй че чакам с опитмизъм дуела с Шварцман“.

По време на мача сред Джокович и Бедене на трибуните бяха видяни няколко футболни звезди. „Да, видях, че Арсен Венгер и Кларънс Зеедорф бяха тук. Винаги е огромна чест, когато легендите на футбола идват да гледат мачовете ти, защото множеството тенисисти сме и футболни почитатели. Познаваме тези хора и следим шампионатите, в които вземат участие – както клубните, по този начин и тези на националните тимове. Винаги е хубаво, когато толкоз значими и сполучливи хора отделят от времето си, с цел да дойдат на твой мач. Това те стимулира още пвоече. В началото на мача видях Венгер на трибуните и това ми се отрази доста добре. Исках да играя добре и да победя пред него“.

Световният №1 разяснява и обстановката към някогашния си треньор Борис Бекер, който сега е в пандиза.

„Къса ми се сърцето поради това, през което той минава. Не е моя работа да се изговарям във връзка с това дали присъдата е обективна или не. Считам Борис освен за другар, само че и за част от фамилията си. Изградихме чудесни взаимоотношения през годините и постигнахме доста триумфи дружно. Той постоянно се е отнасял доста добре с мен и със семесйтвото ми. Дори след края на взаимната ни работа си останахме другари. Поддържам връзка с един от синовете му, Ноа, и непрекъснато го запитвам дали мога да оказа помощ по някакъв метод. След като не мога да споделям с Борис, се пробвам да оказвам помощ най-малко на фамилията му. Много е тъжно, че една от легендите на нашия спорт минава през нещо сходно. Надявам се да остане мощен и да преодолее този сложен период“.

Джокович бе известен, че бежанците, които бяха дружно с него в лагера в Мелбърн, са били освободени, както и че в Австралия към този момент има ново държавно управление. На въпроса дали поради тези събития би играл още веднъж на Australian Open, рекордоьрът по трофеи в шампионата отговори „Ако това е правилно и в действителност са ги освободили, то тогава се веселя за тях. Знам, че са изживели сложен интервал, изключително тези, които са били там в продължение на девет години. Аз бях там единствено за седмица и не мога да си показва какво е да прекараш години наред на такова място. Те не са създали нищо неприятно, просто са търсели убежища и все пак са били оставени там. Никога няма да схвана това, само че се веселя, в случай че съм съумял да привлека внимание върху техните проблеми. Хубаво е, че ще получат късмет за нов живот. Свикнали сме да одобряваме свободата за даденост, само че когато преживееш нещо сходно, гледната ти точка се трансформира драстично“.

„Относно промяната на държавното управление – да, чух новините, само че не знам каква е обстановката с визата ми и дали тя ще бъде възобновена и ще ми бъде разрешено да се върна в Австралия. Истината е, че доста бих желал това да се случи. Искам още веднъж да играя на Australian Open. Не се дразня на никого. Станалото – станало. Ако ми бъде предоставена опцията още веднъж да вземам участие в шампионата, в който съм постигнал най-вече триумфи на Големия шлем, то тогава несъмнено, че ще го направя. Ще забележим какво ще се случи“ – приключи 20-кратняит първенец от Големия шлем.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР