Новак Джокович спечели последните три издания на Откритото първенство на

...
Новак Джокович спечели последните три издания на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович: Несигурността за US Open ме мотивира да дам всичко от себе си на Уимбълдън

Новак Джокович завоюва последните три издания на Откритото състезание на Англия и през тази година още веднъж е измежду главните любимци за успех в Лондон. Макар че в откриващия си дуел не сподели най-хубавото си лице и загуби сет против международния №81 Суун-уу Куон, то сърбинът въпреки всичко не позволи да се стигне до изненада и откри победоносно отбраната на купата си. На конференцията след дуела някогашният №1 направи преглед на представянето си, като също по този начин изрази признателност към публиката за топлото посрещане.

" Усещането да изиграеш първия мач на Централния корт като защитаващ купата първенец, постоянно е особено. Хубаво е да се върна тук. Записах стабилен триумф над доста надарен състезател. Не започнах по най-хубавия метод, нито играх на най-високо равнище, само че мисля, че подбрах верните удари, когато беше належащо. Сервисът ме избави в решаващите моменти. Знам, че мога да играя доста по-добре, в сравнение с го направих през днешния ден. Въпреки това съм удовлетворен, като се има поради, че това е първият ми мач. Също по този начин публиката ме изненада прелестно. Усещах поддръжката на феновете по време на дуела и се любувах на времето, прекарано на корта ", сподели 20-кратният първенец от Шлема.

Относно опцията да не бъде позволен до присъединяване на Откритото състезание на Съединени американски щати заради възбраната за неимунизирани задгранични жители да влизат на територията на страната, международният №3 отвърна:

" Наясно съм, че сега събитията не са в моя изгода, само че имам вяра, че това ме стимулира да се показва допустимо най-добре тук. След Уимбълдън ще забележим каква ще бъде обстановката, защото сред него и US Open има прочут интервал от време. Надявам се, че някои неща ще могат да се трансформират и че ще мога да се състезавам - това е, което бих желал. В момента обаче мислите и вниманието ми са ориентирани напълно върху Уимбълдън ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР