Новак Джокович се доближи с още една крачка до десетата

...
Новак Джокович се доближи с още една крачка до десетата
Коментари Харесай

Джокович: Преди шест дни дори не мислех за титлата


Новак Джокович се приближи с още една крачка до десетата си купа на Australian Open. Сърбинът се класира за четвъртфиналите, разгромявайки международния №24 Алекс Де Минор единствено за 2 часа и 5 минути. На конференцията след мача Джокович съобщи, че съгласно него това е най-хубавото му показване от началото на сезона и показа по какъв начин се развива лекуването на контузията в крайници му.

„ Това несъмнено беше най-хубавият ми мач от началото на годината. Другата добра вест е, че не изпитвах никаква болежка в крайници си “ – сподели международният №5.

„ Напредвам последователно и се съсредоточвам само върху утрешния ден. С екипа ми вършим много извършения и работим върху доста неща, с цел да съм квалифициран по най-хубавия метод. Всички лечения, през които прекосих през последните дни, бяха доста изтощителни, само че и нужни, в случай че желая да се възстановя изцяло допустимо на-скоро. Днес не изпитвах никаква болежка и съвсем през целия мач се движех изцяло свободно по корта, което изрично демонстрира, че съм на прав път. Не одобрявам нищо за даденост, само че днешното показване ми дава голяма убеденост, че мога да си потегли от Мелбърн като първенец. Не знам в какво положение ще бъда на следващия ден, само че през днешния ден се усещам фантастично “ -добави рекордьорът по трофеи в шампионата.

Джокович съобщи, че обратно на всеобщото разбиране не е дошъл с шампионски упоритости на Australian Open, само че от ден на ден има вяра, че може да вдигне трофея в неделя.

„ Преди шест дни даже не помислях, че мога да печеля купата. Напълно откровен съм. Исках просто да изляза на корта и да покажа най-хубавото от себе си, само че днешният мач трансформира всичко. Чувствам се доста добре, а фактът, че към този момент съм единственият в схемата, който е печелил купа от Големия шлем, е в допълнение преимущество. И преди ми се е налагало да се оправям с травми, които лимитират придвижванията ми. Най-лошото при актуалната контузия са внезапните смени на посоката, защото тъкмо по този начин се контузих. В предходните ми мачове усещах дискомфорт, само че не и през днешния ден. Бях заставен да приспособявам играта си към физическото си положение, само че когато всичко е наред, се случва това, което видяхме през днешния ден “.

На въпроса кого от останалите играчи в шампионата смята за собствен главен съперник за купата, Джокера без съмнение уточни Стефанос Циципас.

„ Мисля, че Стефанос е изцяло подготвен да завоюва купа от Големия шлем. Начинът, по който прогресира, е явен знак, че е кадърен да го направи, а също така неведнъж е играл в заключителните етапи на „ мейджър “ шампионатите. Знам, че в схемата останаха няколко американци, които играят ужасно, тъй че няма да подценя никого. Както споделих обаче, усещам се доста убеден, защото десетки пъти съм бил във втората седмица на шампионатите от Големия шлем и знам по какъв начин да се оправя в сходни обстановки “.

В умозаключение сърбинът разяснява и спортните желания на децата си. „ Стефан е вманиачен по тениса, само че Тара въобще не се интересува от спорт. Интересното обаче е, че тъкмо тя е индивидът, който повдига най-вече настроението ми в сложни моменти “.

Опонент на Джокович на четвъртфинала ще бъде Андрей Рубльов, който през днешния ден надви в петсетова драма против Холгер Руне . До момента двамата са изиграли три мача между тях, като салдото е 2-1 в интерес на сърбина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР