Новак Джокович определи ролята на Роджър Федерер и Рафаел Надал

...
Новак Джокович определи ролята на Роджър Федерер и Рафаел Надал
Коментари Харесай

Новак Джокович пред CNN: ваксини, битка за №1 и златната ера


Новак Джокович дефинира ролята на Роджър Федерер и Рафаел Надал в кариерата си като доста значима, тъй като с помощта на двамата е станал доста по-силен. Сърбинът призна това в изявление пред CNN, само че искрено добави, че е „ имало моменти, в които му е писнало “.

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем приказва за първи път, откакто стана ясно, че няма да взе участие и в Маями. Той не получи изключение от американските управляващи за допускане до страната като неимунизиран чужденец. В последните дни се появи информация за опция Новак да влезе в щата по заобиколен метод, само че наподобява самият той е решил да не подхваща сходни дейности.

„ Те ме направиха по-силен – както физически, по този начин и душевен. Играта ми се усъвършенства в мачовете против тях. И изключително доста се усъвършенства в срещите, в които изгубих “ – съобщи Новак.

Освен за Федерер и Надал, той приказва и за сегашния №1 Карлос Алкарас.

„ Не скърбя. Научил съм се, че съжаленията в живота те дърпат единствено обратно и те карат да живееш в предишното. Не желая да върша това, както и не желая да виждам прекомерно напред в бъдещето. Разбира се, мисля за него и желая да го направя по-добро “.

„ Поздравявам Алкарас. Заслужава да бъде №1. За страдание не играх в Индиън Уелс и Маями, а обичам тези два шампионата. Имал съм доста триумфи там. Но аз съм взел умишлено решение, чиито последици са такива. Надявам се актуалната обстановка да се промени в Съединени американски щати за US Open. За мен това е най-важният шампионат на американска земя “.

Джокович подчертава, че шампионатите от Големия шлем са най-важните за него.

„ Искам да играя на US Open. През 2021 година, когато изгубих от Даниил Медведев, имах един от най-силните шампионати. Щастливец съм, че съм го печелил три пъти. И макар че изгубих оня дуел, получих доста обич и овации от хората. Искам да се върна и още веднъж да се свържа с тях. Надявам се това да се случи “.

Бившият №1 в този момент би трябвало да се концентрира върху сезона на клей и Ролан Гарос. Междувременно той посети конференция в Дубай, на която приказва за бизнес ползите си и фондацията си. Именно от Близкия изток приказва и пред CNN.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР