Новак Джокович несъмнено е големият фаворит на тазгодишния Уимбълдън, а

...
Новак Джокович несъмнено е големият фаворит на тазгодишния Уимбълдън, а
Коментари Харесай

Циципас: Не искам да говоря лошо за Надал, но той има някои навици, които водят до контузии

Новак Джокович безспорно е огромният любимец на тазгодишния Уимбълдън, а това бива прието даже от най-големите му съперници за купата. Световният номер едно Карлос Алкарас показа, че мъчно би могъл да победи 7-кратния първенец в Лондон, а Стефанос Циципас стига още по-далеч и даже счита, че трофеят към този момент до прочут степен е извоюван от 23-кратния първенец от Шлема, като също така се опита да изясни за какво балканецът е толкоз години на върха, а също по този начин направи доста спорен коментар по адрес на Рафаел Надал и неговите физически проблеми: 

" Джокович в прочут смисъл към този момент е спечелил трофея. Сковавам се от тази мисъл, само че нещата стоят по този начин, имайки поради триумфите му на този шампионат и уважението на другите играчи към него, което от време на време може да се трансформира в боязън, когато си от другата страна на мрежата. Аз също бих желал да преобладавам за в бъдеще по този метод, само че към този момент само Новак има тайната формула по какъв начин да бъде сполучлив на всеки един шампионат и против всеки един противник. Лично съм следил подготвителния му развой и мога да ви кажа, че този човек е необикновен експерт и работи с точността на часовник, тъй че е изцяло обикновено да бъде на сходно равнище.

Не желая да приказвам неприятно за Надал, само че той има някои привички, които водят до всички тези травми и знам за какво се случва всичко това с него. Джокович заобикаля всевъзможни неща, които могат да му навредят, има най-невероятната диета в нашия спорт и употребява най-напредналите способи за възобновяване, което ме кара да вземам някои неща от него и да ги прибавям в моя тенис. Всичко това го прави толкоз мощен на една възраст, в която нормално би трябвало равнището му да спада " - разкрива Циципас.

Stefanos Tsitsipas on Nadal & Djokovic:

“I don`t want to say anything bad about Rafa, but he has different routines that have cost him his career with injuries.. Novak has avoided it, his diet is the most incredible in tennis, his recovery is the most advanced I’ve seen ”
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР