Нова Зеландия и Австралия ратифицираха многостранното търговско споразумение, считано за

...
Нова Зеландия и Австралия ратифицираха многостранното търговско споразумение, считано за
Коментари Харесай

Най-голямото споразумение за свободна търговия в света влезе в сила

Нова Зеландия и Австралия ратифицираха многостранното комерсиално съглашение, считано за най-голямото в света, съобщи през днешния ден държавният министър на търговията и растежа на износа на Уелингтън Фил Туифорд.

" Ратификацията на Нова Зеландия през вчерашния ден, дружно с Австралия, провокира влизането в действие на това, което ще се трансформира в най-голямото съглашение за свободна търговия в света и в допълнение ще форсира икономическото ни възобновяване ", сподели Туифорд в изказване.
 Южноамериканският стопански съюз се готви за свободна търговия с Европейски Съюз Южноамериканският стопански съюз се готви за свободна търговия с Европейски Съюз
Европейският съюз и комерсиалният блок на Южна Америка " Меркосур " ще подпишат съглашение за свободна търговия. Думите са на президента...

Според формалния уеб страница на Споразумението за всеобхватно районно икономическо партньорство (RCEP), договорката обгръща пазар с 2,2 милиарда души с общ размер 26,2 трилиона щатски $ или 30% от международния Брутният вътрешен продукт. Участниците са 10-те членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и техните пет сътрудници по съглашения за свободна търговия: Австралия, Китай, Япония, Нова Зеландия и Южна Корея.

" Бизнесите ще могат да се възползват от опциите на RCEP от началото на идната година ", съобщи министърът. RCEP поема повече от половината от износа на Нова Зеландия. По-специално, съглашението планува обединен набор от правила за търговия и вложения в целия район на RCEP.

В развой на договаряния от 2013 година насам, задачата на RCEP е основаването на интегриран пазар, който да улесни придвижването на артикули и услуги в целия Азиатско-Тихоокеански район. Предполага се, че съглашението ще отстрани митата и квотите за над 65% от търгуваните артикули и ще усъвършенства достъпа до пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР