Нова схема за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново, заради

...
Нова схема за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново, заради
Коментари Харесай

Новият кмет на „Източен“: Нова схема за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново

Нова скица за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново, поради огромните количества отпадък в квартала. Става въпрос за междинни депа, където ще бъдат събирани отпадъците, до момента в който камионите ги извозят до Шишманци, обясни в изявление за Дарик радио новият кмет на „ Източен “ Емил Русинов.

Той акцентира, че концепцията е разисквана с предходния властник на региона Иван Стоянов, който в новия управнически мандат оглави общинската екология и опазване на здравето.

Освен това, с цел да се понижи количеството отпадък в „ Източен “, ще бъде въведено видеонаблюдение на нерегламентираните сметища.

„ Голяма част от камионите, които изхвърлят там строителни и други боклуци, идват от други елементи на града. Така ще въведем надзор, с цел да се приключи тази процедура “, разяснява още в ефира на Дарик Русинов.

За да бъде усъвършенстван животът на жителите на региона, ще бъдат увеличени и контейнерите за боклуци, добави новият кмет.

Сред целите на Емил Русинов са плановете, почнали реализация по времето на неговия предходник – реконструкцията на редица улици като " Славянска ", " Богомил ", както и построяването на чисто нова улица " Георги Странски ", която ще се намира сред ул. " Ген. Радко Димитриев " и бул. " Санкт Петербург ", облагородяването на региона, зелената среда, пътната връзка, детски площадки, образователните заведения.

И не на последно място, предвиждаме започване на построяването на паркинга зад ул. „ Преспа “ 8, 10 и 12. Той ще бъде аналогов на този зад ул. „ Преспа “ 2, 4 и 6. Ще включва видеонаблюдение, пътна настилка с маркировка с обособени паркоместа. Също по този начин следва възобновяване на парк " Чайка ". Той ще бъде по сходство на парк " Каменица ", изброи още новият кмет на регион „ Източен “ Емил Русинов.

С него беседва Искра Койчева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР