Нова придобивка в Центъра за защита на природата и животните

...
Нова придобивка в Центъра за защита на природата и животните
Коментари Харесай

Водоплаващите птици в Добрич имат собствена къща

Нова облага в Центъра за отбрана на природата и животните в Добрич. Водоплаващите птици към този момент имат топло място за презимуване - лична къща.

Къщата за птиците е напълно екологична. Строителите са доброволци - хора с разнообразни специалности, които имат вяра, че запазването на природата е значимо за всички.

" С усмивки и радостно въодушевление не е мъчно. Просто е по-бавно от обичайното строителство, тъй като всичко се прави, придвижва и бърка на ръка. Но е доста занимателно. Зоопаркът беше уместно място да създадем първия опит и в действителност това е един архитектурен, обществен, градивен и изобщо опит във всички аспекти. " арх. Красимир Пампоров.

Остава да се довършат последните 20-тина сантиметра от стените, направени от тиня, плява и пясък. Да се сложат прозорците и вратата и да се украси фасадата.

Севдалина Венкова, шеф на зоопарка, уточни, че къщичката от глина ще бъде изцяло подготвена за идната година и в нея ще се подслонят главно патици и гъски.

Къщата в зоопарка е началото на по-голям план на екосдружение " Доброжънци ", които мечтаят един ден в Добрич да има цяло екоселище. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР